Ειδήσεις

Δ. Μάρδας: "Υποτίμηση ως 70% θα είχαμε με τη δραχμή"

Στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης για τις επιπτώσεις, που μπορεί να έχει μια πιθανή επιστροφή στη δραχμή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε πως « η υποτίμηση της δραχμής σε ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα μπορεί να φτάσει το 50%-60% ακόμη και 70%».

Μιλώντας στο Μega υπενθύμισε το παράδειγμα της Αργεντινής, το νόμισμα της οποίας την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί σωρρευτικά κατά 1.000%.

«Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και μείωση του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων» τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως ό,τι εισάγεται, αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του. «Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000 και μας έδειξε πολύ καθαρά τι σημαίνει απαξίωση του νομίσματος»

«Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να πάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαίρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μάρδας.

«Δεν είναι τόσο απλά και χαρούμενα τα πράγματα» τόνισε και υπογράμμισε ότι «οι ζημίες με μια επιστροφή στη δραχμή θα είναι τέτοιες που δεν μπορούν να υπολογιστούν από πριν»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια