Ειδήσεις

Αναστολή διαδικασίας κατεδάφης ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

Δέκα ημέρες πριν το ξήλωμα της ασφάλτου, των πεζοδρομίων και των φωτιστικών σε τμήμα του νέου παραλιακού μετώπου της Νέας Αλικαρνασσού που κατασκευάστηκε εντός αιγιαλού, δήμος Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης τρέχουν διαδικασίες ώστε να βάλουν φραγμό στο οριστικό πρωτόκολλο κατεδάφισης που καλείται να εκτελέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ζητά την αναστολή της διαδικασίας κατεδάφισης του επίμαχου τμήματος, στο πλαίσιο της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος.

Ανάλογη είναι η αντίδραση και από την Περιφέρεια Κρήτης, με τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη να θέτει θέμα ασφαλείας και πολιτικής προστασίας.

«Θα εφαρμόσουμε το νόμο», απαντά από τη πλευρά του ο κ. Ιωάννου.

Αν και αναζητήσαμε επίσημη απάντηση από τη δημοτική Αρχή, αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος έδωσε σχετική εντολή στους συνεργάτες του, ώστε να μην υπάρξει δημόσια τοποθέτηση για το επίμαχο θέμα, το οποίο έχει κάνει άνω κάτω την τοπική κοινωνία.

Το επίμαχο ζήτημα συζητείται αύριο στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με τον κ. Κουκιαδάκη να ενημερώνει άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και Αρχές, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μέχρι τις 5 Αυγούστου, οπότε θα κάνουν την εμφάνιση τους μπουλντόζες στη περιοχή.

Γεωργία Μακάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια