Ειδήσεις

Επίσκεψη στον περιφερειάρχη για τον κατασκευαστικό κλάδο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στις κατασκευαστικές εταιρείες (αναστολή λειτουργίας - υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών - απολύσεις) πραγματοποίησε σήμερα 28 Ιουλίου και ώρα 1 το μεσημέρι, συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη με θέμα "Τα προγράμματα ΕΣΠΑ & τα έργα συντήρησης του ΒΟΑΚ".

Στη συνάντηση από πλευράς του Εργατικού Κέντρου συμμετείχαν τα Σωματεία της δύναμης του από τον κατασκευαστικό χώρο, Σωματείο Εργαζομένων στη Δομική Κρήτης, Σωματείο Εργαζομένων Έτοιμου Σκυροδέματος, Σωματείο Χειριστών, Συνδικάτο  Οικοδόμων, Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ανατολικής Κρήτης, καθώς και τα Σωματεία, Επαγγ. Ξεναγών Κρήτης και Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης "Ο ΕΡΜΗΣ".

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δεινές εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στον χώρο των κατασκευαστικών εταιρειών, με αφορμή την οικονομική κατάσταση, λόγο των capital controls.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, όντος υπάρχει καθυστέρηση υλοποίησης έργων του προηγούμενου ΕΣΠΑ λόγο τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, γεγονός που θα αποτελέσει πρόβλημα και για το νέο ΕΣΠΑ. Από πλευράς Περιφέρειας υπάρχει πίεση προς τον υπουργό Οικονομικών για την αποπληρωμή των οφειλών προς τις κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ παράλληλα την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο και τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη Γεώργιο με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης και ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει εξοφλήσει και  από δικά της κεφάλαια το σύνολο των οφειλών προς τις κατασκευαστικές εταιρείες για το έτος 2014 μέχρι και τον Μάρτιο του έτους 2015 εντούτοις τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον κατασκευαστικό κλάδο είναι περισσότερα από τα αναμενόμενα για το λόγο ότι κάποιες εταιρείες μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, ωστόσο κάποιες άλλες εκμεταλλεύονται την γενικότερη κατάσταση με σκοπό να καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων τους.

Ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομίας που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια