default-image

Μονάδα ανακύκλωσης μετατρέπει το CO2 σε καύσιμο

Επιστήμη
Μονάδα ανακύκλωσης μετατρέπει το CO2 σε καύσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδική εταιρεία αναπτύσσει μια βιομηχανική μονάδα ανακύκλωσης που θα μπορεί να μετατρέπει διοξείδιο του άνθρακα σε φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο.

Η νέα τεχνολογία χρηματοδοτείται από τον Μπιλ Γκέιτς και θα αναμειγνύει το διοξείδιο του άνθρακα με υδρογόνο που προέρχεται από διάσπαση του νερού για να δημιουργήσει καύσιμο υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, είναι γνωστό ότι το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να παραμείνει στην ατμόσφαιρα για εκατοντάδες χρόνια, επηρεάζοντας δυσμενώς το περιβάλλον και προκαλώντας κλιματική αλλαγή.

Το σύστημα της εταιρείας Carbon Engineering θα μπορεί να προσλαμβάνει εκπομπές από έως και 300.000 αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας μια συσκευή που απορροφά φυσικά το αέριο στην ατμόσφαιρα και το μετατρέπει σε υγρή μορφή που είναι πλούσια σε CO2.

Η υγρή μορφή που δημιουργείται από το σύστημα κατευθύνεται στη συνέχεια σε ένα κύκλο αναγέννησης που εξάγει το διοξείδιο του άνθρακα, ενώ το αρχικό διάλυμα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Το διοξείδιο του άνθρακα που δεσμεύεται μετατρέπεται σε ποιοτικό προϊόν υψηλής πίεσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αγωγούς ή να αποθηκευθεί υπογείως.

Το νέο σύστημα έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ό,τι απομακρύνουν  τα δέντρα και τα φυτά δημιουργώντας επίσης  μια καθαρή ροή αερίου για χρήση σε βιομηχανικές εφαρμογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News