default-image

Έκθεση κρητικών προϊόντων στην πλατεία Ελευθερίας

Κρήτη
Έκθεση κρητικών προϊόντων στην πλατεία Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση με κρητικά προϊόντα οικοτεχνίας και χειροτεχνίας, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Η πενταήμερη αυτή έκθεση, που ξεκινά από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, συνδιοργανώνεται από τον «Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης», το δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και την ΟΕΒΕΝΗ. Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10:00 ως τις 22:00 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κατά την πενταήμερη αυτή έκθεση θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις μουσικές, χορευτικές, ομιλίες, καθώς και δραστηριότητες, αναφορικά με τα ήθη και έθιμα της Κρήτης.

«Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

19:00 -Παραγωγή ξυνόχοντρου με ντόπιο γάλα από την τυροκομική Παρασύρη

20:00 - Ομιλία: Κρητική Διατροφή- η διατροφή το φάρμακο μας ( Σύλλογος διατροφής και ευεξίας)

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015  

20:30 - Το μουσικό σχήμα «ΚΡΗΤΕΣ»

Νίκος Λιανέρης ( Λύρα, Τραγούδι), Κατσουλιέρης Γιώργος ( Λαούτο, Τραγούδι ), Καράτζης Αντώνης ( Μαντολίνο, Τραγούδι), Βασιλάκης Δαμιανός ( Θιαμπόλι, Ασκομαντούρα, Τύμπανα, Τραγούδι), Καζάκης Αλέξης ( Κιθάρα, Μπάσο ).

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

20:00 - Βραδιά Μόδας: Παντρεύουμε την παράδοση με την σύγχρονη μόδα.

Η Βάσω Μεσσαριτάκη και η Εύα Βάμβουκα υφαίνουν στον αργαλειό τους σχέδια Κρητικά και φτιάχνουν γυναικεία ρούχα και τσάντες, προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή και σας τα παρουσιάζουμε.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

20:00 - Παρουσίαση Μινωϊκών χορών του γάμου, της γονιμότητας, της μητρότητας, των όφεων και η διατήρηση τους μέχρι σήμερα με τα ονόματα Τριζάρης, Ντάμες,

-Ανωγιανός πηδηχτός, Εθιανός πηδηχτός .Πυρρίχια ζεύξη- μινωικός αθλητισμός( Μινωικό Ασκληπιείο)

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Από τις 10:00 ως αργά το βράδυ το εργαστήριο κεραμικής «Γαίηθεν» θα φτιάχνει με τα παιδιά παιχνίδια με πηλό

Καθημερινά θα υπάρχει διασκέδαση για τα παιδιά με ζογκλέρ, ξωτικά, ήρωες μασκότ και πολλές εκπλήξεις από την Clown Papito.

Επίσης για όλους που θα επισκεφθούν την έκθεση κερνάμε παραδοσιακά εδέσματα, ελληνικό καφέ Τσιρογαλάκη και δροσερά κοκτέιλ με βότανα Dinapoja»

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974157232 Μαρία Πιτσικάκη- Πρόεδρος Συλλόγου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News