Ειδήσεις

Νέα ρύθμιση για αναλήψεις: 420 ευρώ οποιαδήποτε μέρα

Οι κύριες προσπάθειες που γίνονται όσον αφορά στους ελέγχους κεφαλαίων, είναι προς την κατεύθυνση του να δωθούν "ανάσες" στις επιχειρήσεις, προκειμένου να αρχίσει ξανά να κινείται η αγορά, που έχει "παγώσει" εδώ και ένα μήνα.

Ωστόσο την ίδια ώρα γίνονται προσπάθειες και για να ομαλοποιηθεί η καθημερινότητα των Ελλήνων. Προς την κατεύθυνση αυτή - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr - η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει μια καλύτερη ρύθμιση για την ανάληψη των "εβδομαδιαίων" 420 ευρώ στους πολίτες με λογαριασμούς στις τράπεζες της χώρας.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να γίνει αυτό που δεν είχε γίνει εξαρχής (προκαλώντας απορίες, γιατί δεν έγινε) να μπορεί δηλαδή ο καταθέτης να τραβήξει το εβδομαδιαίο ποσό ακόμη και αν δεν έχει φθάσει η τελευταία ημέρα της εβδομάδας.

Δηλαδή για την εβδομάδα που αρχίζει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (όταν "μηδενίζει" το κοντέρ) να μπορείς να τραβήξεις το σύνολο των 420 ευρώ ακόμη και την Κυριακή το πρωί. Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση, ο καταθέτης δεν θα μπορεί να βγάλει άλλα χρήματα μέσα στην ίδια βδομάδα.

Η σχετική απόφαση - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - αναμένεται να υπογραφεί απόψε Τρίτη το απόγευμα, αν και δεν έχει διευκρινηστεί αν τεθεί άμεσα σε ισχύ ή από τον επόμενο "μηδενισμό" (δηλαδή μετά το Σάββατο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια