default-image

Ν. Μαριάς: "Το μνημόνιο 3 οδηγεί σε Grexit"

Ν. Μαριάς: "Το μνημόνιο 3 οδηγεί σε Grexit"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, για τους Βαρουφάκη και Λαφαζάνη και την τρόικα μίλησε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό. Μεταξύ των άλλων κατέκρινε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης Τσίπρα και ΑΝΕΛ για το τρίτο μνημόνιο και για τα μέτρα τα οποία θα ακολουθήσουν, οδηγώντας όλο και περισσότερους Έλληνες στη φτώχεια.

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξη του ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», καθηγητής Νότης Μαριάς σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, έκανε λόγο για «τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ ύψους 3,5 δισ. ευρώ και τα οποία προορίζονται να δοθούν στην Ελλάδα μπήκαν ως εγγύηση προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές να διασφαλιστούν, για να χορηγήσουν το περίφημο δάνειο-γέφυρα ύψους 7,1 δισ. ευρώ που δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFSM με απόφαση του Συμβουλίου».

Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς «αυτό είναι μια πρωτοφανής ενέργεια γιατί οι δανειστές πέραν των σκληρών μνημονιακών όρων που επέβαλλαν για να δοθεί το δάνειο-γέφυρα με το οποίο σημειωτέον διασώζονται το ΔΝΤ, η ΕΚΤ αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος, απέδειξαν ότι δεν υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Το νέο δάνειο γέφυρα και τα συνακόλουθα μνημονιακά μέτρα που θα επιφέρει».

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έκανε λόγο για «την αίτηση της κυβέρνησης για νέο δάνειο από το ΔΝΤ και την στήριξη της αριστερής πλατφόρμας στην κυβέρνηση, που σημάνει και στήριξη στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων που ψηφίστηκαν από την μνημονιακή πλειοψηφία της Βουλής, καθώς και για τα επικείμενα μνημονιακά μέτρα κατά των αγροτών  θα διαλύσουν  τον πρωτογενή τομέα».

Ολοκληρώνοντας ο κ.Μαριάς «έστειλε το μήνυμα του για συσπείρωση των πολιτών στο πλευρό των «αντιμνημονιακών δυνάμεων», καθώς το μνημόνιο 3 οδηγεί την χώρα στην οικονομική καταστροφή και σε Grexit. Η τρόικα και τα μνημόνια φαλκιδεύουν την λαϊκή κυριαρχία και απαξιώνουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News