Ειδήσεις

Ηράκλειο: Με πόρους του δήμου η φροντίδα των αστέγων

Τη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος Ηρακλείου, με δικό του προσωπικό και πόρους, μετά το πρόβλημα που προέκυψε με το Δίκτυο Φτώχιας και τους φορείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αλλά που όμως, ελλείψει πόρων από το ΕΣΠΑ, αποχώρησαν από αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε μεν στο Δίκτυο Φτώχιας, ωστόσο δεν είχε καμία δυνατότητα διαχειριστικής παρέμβασης. Συντονιστής Φορέας ήταν η "Ζωοδόχος Πηγή", ενώ συμμετείχαν και τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, ο Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων και ο Σύλλογος Τριτέκνων.

Οι φορείς αυτοί είχαν αναλάβει τη διαχείριση της όλης διαδικασίας και, όταν άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εκταμίευσης, ο Δήμος Ηρακλείου, σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορούσε να παρέμβει, αλλά ούτε και να υποσχεθεί τη συνέχιση του προγράμματος με τους ίδιους εργαζόμενους και με δημοτικούς πόρους.

Από 'δω και πέρα, ο Δήμος Ηρακλείου είναι διατεθειμένος, με δικούς του πόρους και προσωπικό, να λειτουργήσει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, προκειμένου να συνεχίσει την ανακούφιση των αστέγων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου ήταν εκείνος που είχε φροντίσει έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης στους χώρους του Κέντρου, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες των ανθρώπων.

Η παράδοση-παραλαβή της Δομής θα γίνει επίσημα αύριο Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνάς Σπανάκη-Κοχιαδάκη, που θα παραλάβει από το συντονιστή φορέα «Ζωοδόχο Πηγή» και τους συνεργαζόμενους φορείς, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού, το Σύνδεσμο Γυναικείων Σωματείων και το Σύλλογο Τριτέκνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια