Ειδήσεις

Ανοίγει ο "φάκελος" Ινιωτάκη

Ο γνωστός νομικός Νίκος Κωνσταντόπουλος, παλιότερα πρόεδρος του Συνασπισμού και πατέρας της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εκπροσωπεί νομικά τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη.

Ο κ. Ινιωτάκης, συνοδευόμενος από τον κ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Ηράκλειο, μετέβη στα δικαστήρια, επιδιώκοντας να ανοίξει ξανά ο φάκελος της επίθεσης που είχε δεχτεί προ μηνών. Συγκεκριμένα, οκτώ μήνες μετά τη σε βάρος του επίθεση, ο κ. Ινιωτάκης, σύμφωνα με το δικηγόρο του, δείχνει κυκλώματα συμφερόντων να κρύβονται πίσω από την ενέργεια, με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο να σημειώνει ότι δεν αξιοποιήθηκαν στοιχεία, ευρήματα και δηλώσεις του Πέτρου Ινιώτακη από την αστυνομική προανάκριση.

Χαρακτηρίζει μάλιστα την υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, καθώς κατά τον ίδιο, σχετίζεται με τη δράση του Πέτρου Ινιωτάκη στα κοινά, σημειώνοντας σε κάθε τόνο ότι η δικαστική προανάκριση πρέπει να προσωποποιηθεί εναντίον όσων συγκεντρώνουν υποψίες.

Η δικογραφία

«Μαζί με τον κ. Απόστολο Ξυριτάκη έχουμε αναλάβει την υπόθεση του Πέτρου Ινιωτάκη, αντιδημάρχου Ηρακλείου. Κατέβηκα στο Ηράκλειο προκειμένου να επισκεφθώ την Εισαγγελία μετά την υποβολή της δικογραφίας από την Αστυνομία για δικαστική προανάκριση.

Η απόπειρα εξοντωτικού εκφοβισμού κατά του Πέτρου Ινιωτάκη είναι ενέργεια κυκλωμάτων συμφερόντων. Μου κάνει εντύπωση ότι η αστυνομική προανάκριση δεν αξιοποίησε σοβαρά ευρήματα που υπάρχουν στη δικογραφία. Όπως, λόγου χάρη, ένα βίντεο κατά τη στιγμή της επίθεσης. Όπως επίσης και ότι δεν αξιοποιήθηκαν πληροφορίες για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης.

Θεωρώ ότι δεν πρόκειται απλώς για αδυναμία διαλεύκανσης της υπόθεσης, πιστεύω ότι ίσως είναι αδράνεια, προκειμένου να ερευνηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση συστηματικά και σε βάθος», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Επιπλέον δικαστική έρευνα

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε την υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, ενώ δε δίστασε να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η υπόθεση να συνδέεται και με άλλες επιθέσεις που έχουν να κάνουν με το Δήμο Ηρακλείου, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν αξιοποιήθηκαν σωστά και δεν ερευνήθηκαν συστηματικά δηλώσεις τις οποίες είχε κάνει ο κ. Πέτρος Ινιωτάκης, πριν και μετά την επίθεση που δέχτηκε, για φωτογραφικές διατάξεις στο διαγωνισμό ως προς τη λειτουργία του εργοστασίου βιοξήρανσης απορριμμάτων. Η επίθεση κατά του Πέτρου Ινιωτάκη είναι δημοσίου ενδιαφέροντος υπόθεση. Αφορά το κοινό συμφέρον του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και της κοινωνίας του Ηρακλείου και όλων των πολιτών. Είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος να μένουν ανεξιχνίαστες τέτοιες υποθέσεις.

Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει και πρόσφατες επιθέσεις στο Δήμο Ηρακλείου και υπάρχουν πληροφορίες και υλικό, το οποίο πρέπει να συσχετιστεί. Στην Εισαγγελία θα καταθέσουμε συγκεκριμένο υπόμνημα, με το οποίο θα επισημαίνουμε ποια θέματα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω, καθώς επίσης θα επισημάνουμε τις ελλείψεις και τις πλημμέλειες της αστυνομικής προανάκρισης. Θα υποβληθούν επίσης και συγκεκριμένα αιτήματα και θα γίνουν και οι αντίστοιχες παραστάσεις.

Είδα σήμερα την αναπληρώτρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, θα δω μετά το τέλος της αδείας της και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ο Πέτρος Ινιωτάκης διαμέσου του δικηγόρου του ζητά πλέον η δικαστική έρευνα να κινηθεί προς συγκεκριμένα πρόσωπα, που συγκεντρώνουν υποψίες. «Μετά την αυτεπάγγελτη έρευνα που έγινε κατά παντός υπευθύνου, πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί η δίωξη κατά εκείνων, στο πρόσωπο των οποίων συντρέχουν στοιχεία και υποψίες περί αναμείξεως», κατέληξε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Η επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ινιωτάκης είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Επιμενίδου-Ευρώπης, στο κέντρο του Ηρακλείου, περίπου στις 7 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, όταν άγνωστοι τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι και στο σώμα.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια