Ειδήσεις

Τουρκική αντιπροσωπεία σε Περιφέρεια και Δήμο

Συνάντηση με περιφερειάρχη Κρήτης και δήμαρχο Ηρακλείου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του μεγαλύτερου χορευτικού και πολιτιστικού Ομίλου της Άγκυρας "Hobi Sanat Merkezi", ο οποίος συμμετείχε με καλλιτεχνική αποστολή αποτελούμενη από 55 άτομα στο "Φεστιβάλ των Αετών" που διοργανώνει ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού "Αετογιάννης".

Η αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον επικεφαλής του Ομίλου "Αετογιάννης" κ. Γιάννη Παναγιωτάκη συναντήθηκε αρχικά με το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Αριστέας Πλεύρη.

Ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε το δήμαρχο Ηρακλείου για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις επί μέρους εκδηλώσεις και κυρίως για το θεματικό εργαστήριο παραδοσιακών χορών που θα διεξαχθεί την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ στην Πλ. Δασκαλογιάννη, προκειμένου οι χορευτές από την Τουρκία να διδαχθούν από τον Όμιλο "Αετογιάννης" χορούς της Κρήτης, της Μικράς Ασίας, του Ρεμπέτικου και του λαϊκού-παραδοσιακού τραγουδιού.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για τη συνάντηση, συνεχάρη τον Όμιλο "Αετογιάννη" για την πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πνεύμα συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής για την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Οι εκπρόσωποι της Τουρκικής αποστολής κ.Murat Erdem & κ. Murat Keskin εξέφρασαν στο δήμαρχο την ικανοποίησή τους που βρίσκονται στο νησί μας και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο με την τόση μεγάλη Ιστορία και δυναμική, δήλωσαν ότι αγαπούν πολύ την Ελλάδα, τη μουσική και την παράδοση της και ότι είναι πολύ ευτυχείς που τα μέλη του συλλόγου τους θα διδαχθούν και θα παρουσιάσουν τόσους πολλούς ελληνικούς χορούς.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού στη Περιφέρεια Κρήτης Κώστα Φασουλάκη. Ο κ. Γιάννης Παναγιωτάκης, ιδρυτής του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης" ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ των Αετών. Στόχος του Φεστιβάλ, όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης, είναι να ενισχυθεί το πνεύμα φιλίας, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών καθώς και να αναδειχθεί η παράδοση και ο λαϊκός πολιτισμός μας αξιοποιώντας τον χορό και τη μουσική ως μέσο επικοινωνίας.

Ο κ. Αρναουτάκης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία από την Τουρκία και  επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις πολιτισμού μεταξύ διαφόρων χωρών ενισχύουν τη "γέφυρα" φιλίας μεταξύ των λαών. Τόνισε ότι ο Όμιλος "Αετογιάννης" είναι ήδη γνωστός στο εξωτερικό με διαρκή παρουσία στα διεθνή Φεστιβάλ αποτέλεσμα της οποίας είναι η σημερινή διεθνής συνεργασία που φέρνει στο επίκεντρο την Κρήτη. Συνεχάρη τους εκπροσώπους του Ομίλου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του φεστιβάλ, γιατί ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς. «Είναι σημαντικό, είπε, για εμάς που ο μεγαλύτερος παραδοσιακός σύλλογος της Τουρκίας βρίσκεται στην Κρήτη για να παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού στην Περιφέρεια Κρήτης κ. Κώστας Φασουλάκης ανέφερε ότι οι διοργανώσεις πολιτισμού «με την υπογραφή» του Ομίλου "Αετογιάννη" - εντός και εκτός Ελλάδος - έχουν σίγουρη την καλλιτεχνική και οργανωτική επιτυχία, προβάλλουν την Κρήτη ενώ «η πρωτοβουλία για την διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ αποτελεί «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ των λαών από διάφορες χώρες. Τέτοιες πρωτοβουλίες τις στηρίζουμε».

Οι αρχηγοί της Τουρκικής αποστολής ευχαρίστησαν τον Όμιλο "Αετογιάννης" για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ των Αετών και την πρόσκληση σε αυτό και δήλωσαν ότι για τα μέλη της ομάδας "Hobi Sanat Merkezi" που είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος χορού στην Άγκυρα είναι μεγάλη τιμή να παρουσιάσουν στην Κρήτη τη δική μας παράδοση, να χορέψουν  Ελληνικούς χορούς και να διδαχθούν Κρητικούς χορούς. Η εκδήλωση αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δυο λαών».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης συζήτησε με τους εκπροσώπους του Ομίλου για τις δυνατότητες διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας του Ομίλου "Αετογιάννης" με την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να πραγματοποιηθούν και άλλες μεγάλες διοργανώσεις τέτοιου και μεγαλύτερου βεληνεκούς στο νησί μας που να συμβάλλουν ώστε να αναδειχθεί η Κρήτη ως σταυροδρόμι του Πολιτισμού και των παραδόσεων των λαών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια