default-image

Γερμανία: Για το κούρεμα ισχύει η συμφωνία της 12ης Ιουλίου

Οικονομία
Γερμανία: Για το κούρεμα ισχύει η συμφωνία της 12ης Ιουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου παραπέμπει η γερμανική κυβέρνηση σε σχέση με το εάν ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα επιτρεπόταν από τους κανόνες της Ευρωζώνης.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι «τα ζητήματα που τίθενται τώρα είναι σε αυτό το πλαίσιο».

Κληθείσα να εκτιμήσει εάν είναι ρεαλιστική η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς μέχρι τις 20 Αυγούστου, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, τόνισε ότι δεν επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε αξιολόγηση και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν προφανώς αυτές τις μέρες.

«Το σημαντικό είναι να γίνουν προσεκτικές διαπραγματεύσεις. Όσο για το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθούν, αυτό θα δείξει», είπε η κ. Φον Τισενχάουζεν και προέθεσε ότι δεν έχει ενημέρωση σχετικά με την ακριβή έναρξη των συνομιλιών.

Σε ερώτηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel που έκανε λόγο για πρόθεση των θεσμών να χαμηλώσουν τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιορίστηκε να δηλώσει πως «είναι σαφές ότι υπάρχουν οι διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα υπό τον ΕΜΣ. Είναι σαφές και ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Αυτό προκύπτει από τη χρηματοδοτική ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης και από τα άλλα στοιχεία που σχετίζονται με αυτό. Θα περιμένουμε τι ακριβώς θα δείξουν οι διαπραγματεύσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News