default-image

Ισπανία: 10.000 στρέματα στο έλεος της πυρκαγιάς

Κόσμος
Ισπανία: 10.000 στρέματα στο έλεος της πυρκαγιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το απόγευμα της Κυριακής περίπου 10.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων απειλούνται από πυρκαγιά στην Καταλονία, στην βορειοανατολική Ισπανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε περίπου 67 χιλιόμετρα δυτικά της Βαρκελώνης, εξακολουθούσε το πρωί της Παρασκευής να μην έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά οι μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή θεωρούνται πιο ευνοϊκές από τις χθεσινές, καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ασθενέστεροι και έχει αυξηθεί η υγρασία.

Οι αρχές προχώρησαν την Κυριακή στην εκκένωση δύο συγκροτημάτων κατοικιών, ενός καταφυγίου ζώων και πολλών εστιατορίων. Περίπου 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν και 124 διανυκτέρευσαν χθες το βράδυ σε αθλητικά συγκροτήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καταλονίας.

Στην Γαλικία, στην βορειοδυτική Ισπανία, μία άλλη πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ της Κυριακής στην κοινότητα Νάβια ντε Σουάρνα, αφού κατέστρεψε, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, περιοχή 4.310 στρεμμάτων βλάστησης, η οποία έχει καταχωριστεί ως «Red Natura 2000» από την ΕΕ για τον πλούτο της βιοποικιλότητάς της.

Συνολικά την Κυριακή οι υπηρεσίες καταπολέμησης των πυρκαγιών του υπουργείου Γεωργίας αναγκάστηκαν να επέμβουν σε 11 τοποθεσίες σε πέντε περιοχές της χώρας (Ανδαλουσία, Αστούριας, Καστίλλη και Λεόν, Καταλονία, Γαλικία) ως επί το πλείστον στο βορειοδυτικό τμήμα της Ισπανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News