default-image

Γάζα: Ιταλός κλόουν "μοιράζει" παιδικά χαμόγελα

Κόσμος
Γάζα: Ιταλός κλόουν "μοιράζει" παιδικά χαμόγελα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την στιγμή που οι άγριες βομβιστικές επιθέσεις σε συνοικίες στη Λωρίδα της Γάζας συχεχίζονται, ένας Ιταλός κλόουν έβαλε τη στολή του και την κόκκινη μύτη του και ταξίδεψε μέχρι εκεί θέλοντας να κάνει τα παιδιά να χαμογελάσουν.

Ο Μάρκο Ροντάρι ανεβάζει τις δικές του παραστάσεις για να δει τα παιδικά πρόσωπα χαρούμενα και όλα αυτά ανάμεσα στα χαλάσματα κτιρίων που έχουν γκρεμιστεί από επιθέσεις, μέσα σε εμπόλεμες ζώνες και σε νοσοκομεία.

«Στις αρχές Ιουλίου του 2014 ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 2.200 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 540 παιδιά. Σχεδόν όλα τα κτίρια έχουν καταστραφεί. Μέχρι σήμερα κανένα από τα 19.000 σπίτια που καταστράφηκαν δεν έχουν ξαναχτιστεί. Πάνω από 100.000 άνθρωποι είναι άστεγοι, ενώ περισσότερες οικογένειες ζουν σε σχολεία και σε πρόχειρα καταλύματα» εξηγεί ο Ροντάρι.

Ο κλόουν από την Ιταλία επέστρεψε στη Γάζα μετά το 2014 όπου είχε ξαναβρεθεί και εργάζεται σε τρία νοσοκομεία και τέσσερις κλινικές, ενώ δίνει και τις παραστάσεις του και στο δρόμο, ανάμεσα στα χαλάσματα και στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News