Ειδήσεις

Βραβεία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη Φιλοσοφική Σχολή η απονομή των βραβείων William Stanley Moss σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Στην τελετή παραβρέθηκαν, εκ μέρους του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο Αιδεσιμότατος Νικόλαος Νικηφοράκης, ο πρύτανης Ευριπίδης Γ. Στεφάνου, η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Λουκία Αθανασάκη, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής Αντώνιος Χουρδάκης, η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Αγγέλα Καστρινάκη, η πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αντωνία Κιουσοπούλου, ο ομότιμος καθηγητής Αναστάσιος Νικολαΐδης, καθηγητές των ακαδημαϊκών τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπάλληλοι του Ιδρύματος και φοιτητές.

Η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Λουκία Αθανασάκη παρουσίασε στο κοινό τον William Stanley Moss ή, όπως ήταν γνωστός, Billy Moss (1921-1965), και αναφέρθηκε στη συμβολή του στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών στην Κρήτη. Μετά το τέλος του πολέμου, αποτύπωσε τις μνήμες και τις εμπειρίες του από τον πόλεμο σε βιβλία που σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Ένα από αυτά («Ill Met by Moonlight») γυρίστηκε και ταινία.

Η κόρη του, Gabriella Bullock, διέθεσε μέρος του ποσού που απορρέει από τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων του πατέρα της και θέσπισε ετήσια βραβεία για μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ως έκφραση χρέους και ευγνωμοσύνης προς τον κρητικό λαό.

Η επίδοση των βραβείων στους/στις μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες Εμμανουέλα Τζαγάκη, Ευαγγελία Δημητρακάκη (Τμήμα Φιλολογίας) και Ιωσήφ Ψαρουδάκη (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη συγκίνηση, από τη χορηγό των βραβείων κ. Gabriella Bullock και οι τιμώμενοι έλαβαν αναμνηστικό δώρο (βιβλίο) από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσία της κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγήτριας Λουκίας Αθανασάκη, της προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας, καθηγήτριας Αγγέλας Καστρινάκη και της προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, καθηγήτριας Αντωνίας Κιουσοπούλου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τις αντιφωνήσεις των μεταπτυχιακών φοιτητών-τριών. Η διοργάνωση της τελετής πραγματοποιήθηκε από την αναπλ. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Παπαδάκη και τη γραμματέα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής Ελένη Περάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια