default-image

42 προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις από το ΚΕΘΕΑ

Οικονομία
42 προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις από το ΚΕΘΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης 42 προσλήψεων (ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ειδικοί θεραπευτές) με σύμβαση ορισμένου χρόνου για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Οι θέσεις θα προκηρυχθούν αυτήν την εβδομάδα και θα αφορούν 8μηνες συμβάσεις με στόχο τη στελέχωση των επτά Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ.

Με τις παραπάνω προσλήψεις θα καλυφθούν οι ανάγκες των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων, τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης και ψυχιατρικής νοσηρότητας (διπλή διάγνωση) και που πριν τη δημιουργία των συγκεκριμένων δομών δεν είχαν άλλη δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας, ειδικά στην περιφέρεια.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται προσωρινή λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας που θα αντιμετώπιζαν τα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα λόγω της λήξης της χρηματοδότησής τους μέσω ΕΣΠΑ.

Έτσι, όπως αναφέρθηκε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξασφαλίζει τη συνέχεια στη φροντίδα των θεραπευομένων μέχρις ότου προχωρήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές του ΚΕΘΕΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News