Ειδήσεις

Από τι 5 Αυγούστου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Με ολιγοήμερη καθυστέρηση θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων καθώς και τα επιδόματα Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου τα επιδόματα θα δοθούν στις 5 Αυγούστου αντί τις 27ης Ιουλίου.

Την ίδια ώρα ο δήμος Ηρακλείου επανελέγχει τα δικαιολογητικά και ταυτοποιεί τους δικαιούχους  για το έτος 2015.

Όπως αναφέρεται όσοι επιδοτούμενοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι τους (νομίμως εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι, δικαστικοί συμπαραστάτες, γονείς ανήλικων τέκνων), δεν έχουν ήδη ταυτοποιηθεί για το 2015 και λαμβάνουν τα προνοιακά  επιδόματα, να προσέλθουν στην Υπηρεσία (Λ. Βενιζέλου Σοφοκλή- Παραλιακή, Έναντι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας).

Ο επανέλεγχος  πραγματοποιείται κάθε μέρα (εκτός Τετάρτης) και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Τα δικαιολογητικά: Ταυτότητα του δικαιούχου του επιδόματος (για ανήλικους Πιστοποιητικό γέννησης το οποίο είναι δυνατόν να  αναζητηθεί και αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία).

Σύμφωνα με το  dikaiologitika.gr,  για τους νόμιμους εκπροσώπους (ταυτότητα-εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής  ή  δικαστική συμπαράσταση) Βεβαίωση Μονίμου κατοικίας. Εκκαθαριστικό Εφορίας οικονομικού ή φορολογικού έτους 2014 (και Ε1 σε περίπτωση προστατευόμενου μέλους).

Προσκόμιση Βιβλιαρίου Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας (προσωπικά στοιχεία) και της σελίδας θεώρησης του. (Ασφαλιστική ικανότητα) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. Εξουσιοδότηση για την κατάθεση δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο.

Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986  η οποία χορηγείται  από την Υπηρεσία και  συμπληρώνεται από τον επιδοτούμενο ή από το νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο κατά τα ανωτέρω.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για την συνέχιση καταβολής του επιδόματος.

Σε αντίθετη περίπτωση αναστέλλεται άμεσα η καταβολή του  και ακολουθεί η διαγραφή  του επιδοτούμενου από τα Μητρώα της Υπηρεσίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής & Ελέγχου του Δήμου Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813 409530  έως  9.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια