Ειδήσεις

Η Βάση Γουρνών και δύο νησιά της Σητείας προς εκποίηση

Στην παραχώρηση ακινήτων φιλέτων όπως νησιά, βραχονησίδες, ξενοδοχεία, λιμάνια, μαρίνες, ολυμπιακά έργα θα στηριχθεί το νέο ταμείο που διαδέχεται το ΤΑΙΠΕΔ με στόχο την άμεση εισροή ρευστού στα δημόσια ταμεία αλλά και την εγγυοδοσία για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.

1000 περίπου ακίνητα που είχαν περάσει στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ και που αναμένεται να βγουν στο σφυρί αποτελούν τον βασικό κορμό της νέας προίκας του Ταμείου των 50δις ευρώ.

Ανάμεσα στα ακίνητα που θα περιέλθουν στο υπερταμείο είναι η έκταση φιλέτο εκατοντάδων στρεμμάτων της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών καθώς και 2 νησιά στον Δήμο Σητείας και συγκεκριμένα, το νησί Γράντες Ήρα και η νησία Ελάσα.

Το γεγονός έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις τόσο από τον δήμο Χερσονήσου όσο και από την επιτροπή αγώνα της περιοχής που δίνει την ίδια ώρα μάχη για την αξιοποίηση του χώρου για τις ανάγκες υγείας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Και στον Δήμο Σητείας καταγράφονται αντιδράσεις καθώς στην επίμαχη λίστα των νησιών και βραχονησίδων που μπορούν να παραχωρηθούν προς ενοικίαση για 99 χρόνια φιγουράρει η νησίδα Ελάσα, έκτασης 1.700 στρεμμάτων καθώς και το νησί Γράντες Ήρα, έκτασης 3.000 στρεμμάτων.

Σχόλια