Ειδήσεις

Ντράγκι: Ενάντια σε οποιοδήποτε "κούρεμα" καταθέσεων

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ φέρεται να εισηγήθηκε ενάντια σε οποιοδήποτε «κούρεμα» καταθέσεων, σε κλειστό ανεπίσημο δείπνο, με κεντρικούς τραπεζίτες από την ευρωζώνη, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ημερησίας".

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα στις καταθέσεις των Ελλήνων. Αποκλείω το bail in είτε για ποσά μικρότερα από 100.000 ευρώ είτε για μεγαλύτερα» φέρεται ότι ήταν η τοποθέτηση του Ιταλού τραπεζίτη, με την οποία, αναφέρεται ότι, συμφώνησαν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το απόρρητο σχέδιο της ΕΚΤ προβλέπει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών χωρίς να χάσουν μέρος των καταθέσεών τους οι πολίτες που άφησαν τα χρήματά τους στις τράπεζες. Οι αντίθετες φωνές πάντως απαίτησαν bail in σε περίπτωση που τα αναγκαία κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες προσεγγίσουν ή ξεπεράσουν τα 25 δισ. ευρώ της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Ωστόσο ο Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, «πατριωτική» την κίνηση των Ελλήνων καταθετών που άφησαν τα χρήματά τους στις τράπεζες, στηρίζοντας την οικονομία και το σύστημα, κίνηση η οποία δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί με μία «ανάλγητη κίνηση», όπως το κούρεμα των καταθέσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια