default-image

Bundesbank: Κρίσιμη η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών

Οικονομία
Bundesbank: Κρίσιμη η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών χαρακτηρίζει κρίσιμη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Αντρέας Ντόμπρετ, εκφράζοντας αμφιβολίες για την φερεγγυότητά τους.

«Στην παρούσα κατάσταση, μπορεί κανείς για διάφορους λόγους να αμφιβάλλει αρκετά για την φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών», δηλώνει ο κ. Ντόμπρετ στο γερμανικό περιοδικό "Focus" και επισημαίνει ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα.

Ακόμη και μετά την ενίσχυση των τραπεζών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ντόμπρετ εκτιμά ότι το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα αντιμετωπίσει μεγάλες αλλαγές.

«Τίθεται πράγματι το ερώτημα εάν και οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες» δηλώνει ο Γερμανός τραπεζίτης και τάσσεται κατά της επιβάρυνσης των άλλων χωρών της Ευρωζώνης σε περίπτωση που οι έλληνες αποταμιευτές υποστούν απώλειες.

«Δεν θεωρώ σκόπιμη την ταχεία εφαρμογή της κοινής ασφάλισης των καταθέσεων στην Ευρωζώνη. Δεν πρέπει να πάμε στο σημείο όπου οι εθνικοί κίνδυνοι θα ανακατανέμονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Όσο στην Ευρωζώνη δεν έχουμε κοινή δημοσιονομική πολιτική, δεν πρέπει να υπάρχει και κοινή ευθύνη για την προστασία των τραπεζικών καταθέσεων», καταλήγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News