Ειδήσεις

Spiegel: Χαλάρωση της λιτότητας σχεδιάζουν οι θεσμοί

Τη "χαλάρωση" των όρων λιτότητας του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, λόγω της δυσμενούς κατάστασης της οικονομίας, σχεδιάζουν οι θεσμοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel".

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι τρεις θεσμοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να  επιτύχει τον στόχο του 1% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, λόγω της κατεστραμμένης οικονομίας της.

Παρόμοια είναι η εκτίμηση και για το 2016, με τους δανειστές να εμφανίζονται πρόθυμοι να δεχθούν πλεόνασμα ύψους 1% αντί του προγραμματισμένου 2%.

Το ίδιο, σύμφωνα με το "Spiegel" θα συμβεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι θεσμοί δεν επιθυμούν να οξύνουν περισσότερο την ύφεση.

Η «έκπτωση», στη λιτότητα θα θέσει ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπό αμφισβήτηση τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, από την οποία εξαρτάται η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα βοήθειας, ενώ θα πυροδοτήσει τη συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καταλήγει το γερμανικό δημοσίευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια