default-image

Κατά του πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα οι Αυστριακοί

Οικονομία
Κατά του πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα οι Αυστριακοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλειονότητα των Αυστριακών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της οικονομικής "Eco" της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, τάσσεται κατά του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ένα ποσοστό 26% των ερωτηθέντων θεωρεί "απαράδεκτη" τη συνέχιση παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, 43%, τη θεωρεί «εντελώς απαράδεκτη».

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 52% των ερωτηθέντων εμφανίζονται να συμφωνούν με την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Αυστρία τα χρήματα που έχει διαθέσει έως τώρα για την Ελλάδα.

Στην ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, την περασμένη Παρασκευή, την πρόταση για εξουσιοδότηση του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για στήριξη της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (που τελικά εγκρίθηκε), υπερψήφισαν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού - Σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό.

Η πρόταση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταψηφίστηκε και από τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, τους Πράσινους, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και την "Ομάδα Στρόναχ" του πολυεκατομμυριούχου Αυστρο-Καναδού επιχειρηματία, Φρανκ Στρόναχ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News