default-image

"Όχι στην επαναλειτουργία του νεκροταφείου Αγ. Κωνσταντίνου"

Ηράκλειο
"Όχι στην επαναλειτουργία του νεκροταφείου Αγ. Κωνσταντίνου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίθετη προς την επαναλειτουργία του νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου στη πόλη του Ηρακλείου, τίθεται η επιτροπή κατοίκων της ομώνυμης περιοχής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «επιτίθεται» στο δήμο Ηρακλείου για την μη εφαρμογή των κανόνων και αποφάσεων, που θέτουν το κλείσιμο του νεκροταφείο και για τις ενέργειές του προκειμένου να επαναλειτουργήσει.

Όπως αναφέρουν, «ο δήμος Ηρακλείου επιχειρεί με γνωμοδοτήσεις μη ανεξάρτητων επιτροπών να παρακάμψει τις αποφάσεις ανώτερων διοικητικών και θεσμικών οργάνων, αλλά και τη νομοθεσία που απαγορεύει νεκροταφεία εντός σχεδίου πόλης όπως και την ίδρυση δημοτικών κοιμητηρίων μόνο για οικογενειακούς.

Συγκεκριμένα, εκτός από την απόφαση του ΣτΕ υπάρχει και πιο πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (αρ.απόφ.6346-29/6/2015 https://yperdiavgeia.gr/decisions/downloadPdf/15592959), που ακυρώνει τις αποφάσεις:

α) 189/2015 και β) 252/2015, του δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που αφορούν στην επαναλειτουργία του νεκροταφείου του Αγ. Κωνσταντίνου.

Όμως η δημοτική αρχή, αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση, προσπαθεί, να προχωρήσει στην τροποποίηση συγκεκριμένων παραγράφων του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων για να καταφέρει την επαναλειτουργία του.

Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση η καινούρια απόφαση για την τροποποίηση του Κανονισμού θα προσκρούει στους ίδιους νόμους.

Είναι πια καιρός να σταματήσει το κρυφτό με τη νομοθεσία, να δοθεί τέλος στο ζήτημα του νεκροταφείου του Αγίου Κωνσταντίνου και να μην σπαταληθούν άλλα χρήματα σε εργασίες σ' αυτό.

Προσδοκούμε επίσης ότι ο κ. δήμαρχος δεν θα υποκύψει σε πιέσεις αλλά ότι ως επιφανής νομικός θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News