Ειδήσεις

Συνάντηση Αρναουτάκη με Κινέζους δημοσιογράφους

Κινέζοι δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Κίνας επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη.

«Ο πολιτισμός, η ιστορία, ο τουρισμός και ο πρωτογενής της τομέας της Κρήτης θα προβληθούν το επόμενο διάστημα στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Κίνας». Αυτό ανέφεραν Κινέζοι δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης Συντακτών της Κίνας, που επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Κίνας (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) με εκατομμύρια τηλεθεατές, ακροατές, και αναγνώστες, τους ευχαρίστησε για την προβολή της Κρήτης που θα κάνουν στη χώρα τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια σημαντική επίσκεψη δημοσιογράφων από την Παν-Kινεζική Ένωση Συντακτών και τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης.

Τις δυο χώρες μας συνδέουν οι αρχαιότεροι πολιτισμοί του κόσμου, ο Μινωικός και ο Κινεζικός, και είναι πάρα πολύ σπουδαίο για εμάς που οι δημοσιογράφοι θα προβάλουν τουριστικά το νησί, την Ελλάδα ευρύτερα, σε μέσα ενημέρωσης με εκατομμύρια αναγνώστες, τηλεθεατές και ακροατές» και πρόσθεσε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης επιδιώκουμε να αυξήσουμε τον Κινεζικό τουρισμό στο νησί μας, όπως επίσης την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην μεγάλη αγορά τους.

Υπάρχουν, ως προς το τελευταίο δυσκολίες, έχουν γίνει βήματα, προσπάθειες, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, κάτι που θίξαμε στους δημοσιογράφους».

Από την πλευρά της η Κινέζα δημοσιογράφος Τσαγκ Χάι Κίνγκ, που εργάζεται στο εθνικό ραδιόφωνο της Κίνας με 700 εκατομμύρια ακροατές εξέφρασε την χαρά της για την παραμονή και την φιλοξενία της Κινεζικής αποστολής στο νησί μας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την παραμονή μας στην Ελλάδα, στην Κρήτη, θαυμάζουμε τον πολιτισμό σας την ιστορία , την φύση, το περιβάλλον σας, την Κρητική διατροφή. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης που σήμερα μας υποδέχτηκε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια