default-image

Κ. Μητσοτάκης: "Καμία εμπιστοσύνη σε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ"

Κ. Μητσοτάκης: "Καμία εμπιστοσύνη σε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις πολιτικές εξελίξεις και πιο συγκεκριμένα, για το εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σήμερα σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ.Μητσοτάκης, μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της ηγεσίας της ΝΔ, καθώς και τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «στη Νέα Δημοκρατία μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και την ανάληψη των καθηκόντων από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έπρεπε να δρομολογηθούν - όπως προβλέπει το καταστατικό - οι διαδικασίες για εκλογή νέου Προέδρου από την κοινωνία».

«Δίνουμε μια πίστωση χρόνου στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε περίπτωση που έχουμε πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές. Έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία δεν είναι θέμα ηγεσίας. Είναι πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό το πρόβλημα. Πρέπει να προτάξει μια οργανωτική, αλλά και πολιτική αναγέννηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

«Ο νέος Πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί πριν την άνοιξη του 2016 για να οδηγήσει το κόμμα στο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιούνιο του 2016. Εάν επέλθει ηρεμία και μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες νωρίτερα κανείς δεν μας εμποδίζει να το κάνουμε», δήλωσε αναφορικά με το θέμα της ηγεσίας.

Όσον αφορά την Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας ή θα δημιουργήσει μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία που θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από αυτήν τη Βουλή ή θα πάμε σε εκλογές, αλλά θα φέρει ακέραια την ευθύνη ο ίδιος. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή ζητάει συναινέσεις. Αν ο κ. Τσίπρας έκανε ένα γενναίο άνοιγμα, έλεγε ότι θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα, εγκατέλειπε τις δηλώσεις περί πραξικοπήματος, τότε ναι η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε σε μια τέτοια πρόταση να ανταποκριθεί. Προσωπικά ποτέ δεν λέω όχι σε μια ειλικρινή πρόταση για διάλογο».

«Η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση των καλύτερων, των άριστων γιατί μόνο οι καλύτεροι μπορούν να βγάλουν πέρα δύσκολες πολιτικές. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που ούτε καν πιστεύει. Επιπλέον, στα δυο κόμματα που κυβερνούν υπάρχει ένδεια σοβαρών ανθρώπων που μπορούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές αυτές. Οι δυνάμεις που εκφράστηκαν μέσα από το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα έχουν πολλά στοιχεία ομοιογένειας ως προς την αντίληψη για το τι χρειάζεται σήμερα η χώρα, ενώ αντιτάχθηκαν στο λαϊκισμό», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών, «πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δούμε σε περίπτωση εκλογών αν μπορούν να υπάρξουν πολιτικές συμπράξεις ακόμα και πριν την προσφυγή στις κάλπες. Η κοινωνία αναζητά συναινέσεις όχι ρήξεις. Πρέπει να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ των δυνάμεων του φιλοευρωπαϊκού τόξου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News