Ειδήσεις

Ο Ν. Μαριάς για τις πολιτικές και οικομικές εξελίξεις

Για το θέατρο του παραλόγου, που κυριαρχεί στο ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το τρίτο μνημόνιο αλλά και για τα τοπικά θέματα, όπως η «στάσιμη» αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», το οδικό δίκτυο της Κρήτης και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τους αγρότες, μίλησε χθες ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Πιο αναλυτικά, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», καθηγητής Νότης Μαριάς σε συνέντευξη που έδωσε σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό επισήμανε τις απόψεις και τις θέσεις του αναφορικά με τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις της Ελλάδας, καθώς αναφέρθηκε και σε τοπικό επίπεδο και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στην παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα για τα λάθη στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές και στην απόφαση της Συνόδου των Αρχηγών κρατών-μελών της ευρωζώνης ότι δεν θα γίνει ονομαστική μείωση του χρέους, αναφέρθηκε αρχικά ο κ.Μαριάς.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για το «το θέατρο παραλόγου και ανευθυνότητας που υπάρχει μέσα στην Ελληνική Βουλή καθώς και για τον άλλο δρόμο και τα βήματα, που η κυβέρνηση θα μπορούσε αμέσως μετά την εκλογή της να είχε εγκαίρως ακολουθήσει».

Για τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (EEM) έκανε λόγο ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, καθώς είχε σε ερώτηση που είχε θέσει στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Daniele NOUY, επισήμανε ότι «ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (ΕΕΜ) της ΕΚΤ αντιμετώπιζε τις Ελληνικές τράπεζες τηρώντας τους ίδιους κανόνες με αυτούς που ισχύουν και για τις τράπεζες των κρατών μελών της ευρωζώνης που δεν είναι σε μνημόνιο».

Η πρόταση του κ.Νότη Μαριά, για εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και η αναφορά του για τα κέρδη από Ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ ύψους 3,5 δισ. ευρώ και τα οποία προορίζονταν να δοθούν στην Ελλάδα, μπαίνουν ως εγγύηση προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές να διασφαλιστούν για να χορηγήσουν το περίφημο δάνειο-γέφυρα.

«Το μνημόνιο 3 πρόκειται για ένα σχέδιο που διασφαλίζει τη διάσωση της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και τη διατήρηση της συνοχής της ευρωζώνης και όχι βέβαια την ανάπτυξη της Ελλάδας» αναφέρει χαρακτηριστικά, καθώς «το περίφημο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ το οποίο προπαγανδίζουν οι διάφορες μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι του νέου μνημονίου δεν είναι τίποτε άλλο από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και των αγροτικών ενισχύσεων που έτσι και αλλιώς τα δικαιούται η Ελλάδα».

Για την οικονομία και την καταστροφή της έκανε λόγο ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, καθώς «με το άνοιγμα των επαγγελμάτων και την φοροεπιδρομή κατά των επιχειρήσεων και των αγροτών, θα χειροτερέψει η κατάσταση».

Για την απάντηση της κυρίας Cretu για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» σύμφωνα με την οποία οι Ελληνικές αρχές μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή στήριξης στο πλαίσιο του Κανονισμού 1316/2013 για τον χρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» και για τη για τη χρηματοδότηση του οδικού δικτύου Ηρακλείου-Μοιρών, αναφέρθηκε ο κ.Μαριάς..

Τέλος, απέστειλε το μήνυμά του προς τους πολίτες της Κρήτης για συσπείρωση στο πλευρό των Αντιμνημονιακών δυνάμεων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια