Ειδήσεις

Ο Μεϊμαράκης πρόεδρος της ΝΔ μέχρι την άνοιξη

Ως αποτέλεσμα της κίνησης των 62 βουλευτών που υπέγραψαν για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία, η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ., σε κοινή τους συνεδρίαση, αποφάσισαν να παραμείνει ο κ. Μεϊμαράκης στη θέση του προέδρου του κόμματος έως την άνοιξη του 2016 και στη συνέχεια η εκλογή της νέας ηγεσίας θα γίνει με το ισχύον καταστατικό, δηλ. από την κοινωνία και με ανοιχτούς καταλόγους την ημέρα της εκλογής.

Επίσης αποφασίστηκε το τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. να διεξαχθεί υπό τη νέα ηγεσία του κόμματος, δηλαδή, όπως είναι προγραμματισμένο, για τα τέλη Ιουνίου του 2016. Επί της ουσίας υπήρξε συμβιβασμός απόψεων, αφού από τη μια πλευρά παραμένει ο κ. Μεϊμαράκης και από την άλλη ικανοποιείται και η απαίτηση πολλών να μην αλλάξει το καταστατικό και να γίνει η εκλογή όπως και το 2009.

Πριν από τη συνεδρίαση έγινε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», μυστική συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Μεϊμαράκη, ενώ χθες συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τον κ. Καραμανλή, ο οποίος χθες το πρωί συνομίλησε στο γραφείο του με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής σήμερα αποκτά τυπική σημασία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 11 σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπό την προεδρία του γραμματέα της Ν.Δ., Ανδρέα Παπαμιμίκου, ενώ στις 12 θα ακολουθήσει η τυπική συνεδρίαση της Π.Ε. με ομιλία του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος στη συνέχεια ως «κανονικός» και όχι ως μεταβατικός πρόεδρος θα συμμετάσχει στο γεύμα που θα παραθέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους πολιτικούς αρχηγούς, επί τη ευκαιρία της 41ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Γιώργος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια