Ειδήσεις

Από το διάστημα στο πλατό της "ΚΡΗΤΗ TV" (video)

Αδυναμία στην Κρήτη έχει ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκαπλέροφ που παραθερίζει αυτό το διάστημα περιοδεύοντας στο νησί, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκατάστασης της υγείας του μετά από 7μηνη παραμονή στον διεθνή διαστημικό σταθμό.

Ο Αντόν Σκαπλέροφ συνοδεύεται από τη σύζυγό του, το γιατρό του, το γυμναστή του  και τον Έλληνα δημοσιογράφο στη Ρωσία Θανάση Αυγερινό. Ο Ρώσος κοσμοναύτης που διαμένει στη Χερσόνησο επέλεξε την Κρήτη για να πραγματοποιήσει το ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας του, που υποβάλλονται όλοι οι κοσμοναύτες όταν επιστρέφουν στη γη μετά από πολύμηνη παραμονή στο διεθνή διαστημικό σταθμό.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης ανακοίνωσε μάλιστα ότι η Κρήτη συνεργάζεται με το διαστημικό πρόγραμμα, και τον διεθνή διαστημικό σταθμό, καθώς όπως εξήγησε όταν προσγειώνεται στη γη η «κάψουλα» που μεταφέρει τους κοσμοναύτες από το διάστημα, προηγούνται μετρήσεις τηλεμετρικών δεδομένων, από επιστήμονες Ρώσους που έρχονται στην Κρήτη για το σκοπό αυτό.

Οι επιστήμονες καταγράφουν αυτά τα δεδομένα και τα μεταδίδουν στο Κέντρο Διεύθυνσης Πτήσεων στη Μόσχα. Εξήγησε μάλιστα ότι η Κρήτη βρίσκεται σε γεωστρατηγική θέση σε σχέση με την πορεία του διεθνή διαστημικού σταθμού, ο οποίος πραγματοποιεί 16 περιστροφές γύρω από τη γη κάθε 24ωρο.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκάπλεροφ (Anton Shkaplerov), ο οποίος τις τελευταίες ημέρες διαμένει στη Χερσόνησο με την οικογένειά του και πολυμελές ιατρικό επιτελείο προκειμένου να πραγματοποιήσει το απαραίτητο πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης μετά από την εξάμηνη παραμονή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επισκέφθηκε χθες το δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Γιάννη Μαστοράκη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο μινωικό ανάκτορο στα Μάλια και επίσκεψη στο Κράσι, στον υπεραιωνόβιο πλάτανο.

«Ένα παιδικό μου όνειρο γίνεται σήμερα πραγματικότητα…» Με αυτή τη φράση ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης υποδέχτηκε χθες το ρώσο κοσμοναύτη, κ. Αντόν Σκάπλεροφ στο δημοτικό κατάστημα στο Λιμ. Χερσονήσου. «Ο καινούριος μας φίλος, πολλάκις παρασημοφορημένος, στη Ρωσία είναι ήρωας. Στα μάτια των παιδιών είναι υπεράνθρωπος» συνέχισε.

«Είναι τιμή μας να σας φιλοξενούμε» ανέφερε «και είναι επιθυμία μας η παραμονή σας στο Δήμο μας να σας μείνει αξέχαστη. Η τοπική κοινωνία και οι επιχειρηματίες της περιοχής συνδράμουν ένθερμα σε αυτή την προσπάθεια.»

Ο Ρώσος κοσμοναύτης και φιλέλληνας Αντόν Σκαπλέροφ βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" και μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες του από το διεθνή διαστημικό σταθμό ενώ όλες τις μέρες που βρίσκεται στην Κρήτη δηλώνει εντυπωασιασμένος από το νησί και την φιλοξενεία των κατοίκων του. Στο πλατό της εκπομπής μαζί με τον Ρώσο κοσμοναύτη βρέθηκε και ο γνωστός δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια