default-image

Ο λαχανόκηπος των κατοίκων της οδού Ερυθραίας (video)

Κρήτη
Ο λαχανόκηπος των κατοίκων της οδού Ερυθραίας (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα λαχανόκηπο στον οποίο μερίδιο θα έχουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, φιλοδοξεί η δημοτική Αρχή να μετατρέψει τον ελεύθερο χώρο επί της Οδού Ερυθραίας στο Ηράκλειο, που εκτείνεται σε πενήντα και πλέον στρέμματα και μέχρι σήμερα αποτελούσε σε μεγάλο βαθμό, σημείο ρίψης μπαζών.

Υπεύθυνος για τη δημιουργία του λαχανόκηπου ο Μιχάλης Μανιαδάκης, ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια, με αφετηρία την Αθήνα, δημιούργησε μια σειρά από λαχανόκηπους σε μεγάλα αστικά κέντρα, αλλάζοντας ουσιαστικά το μουντό σκηνικό της πυκνής δόμησης.

Η κίνηση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του δήμου να διαμορφώσει το χώρο με τέτοιο τρόπο που να υπάρξει πράσινο, εκμετάλλευση από τους κατοίκους και σημείο συγκέντρωσης των ανθρώπων που θα μπορούν έχοντας ένα κομμάτι γης για να καλλιεργούν και να  παράγουν ταυτόχρονα ντόπιες ποικιλίες κηπευτικών.

Με κάτι περισσότερο από ικανοποίηση δέχθηκαν την εξέλιξη οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καταδίκασαν τις πρακτικές από εργολάβους, που τέλιωναν τα έργα εδώ και χρόνια, και χρησιμοποιούσαν το σημείο για να ξεφορτωθούν τα μπάζα τους.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_yhr6cqfu/

Η πρώτη παρέμβαση στο σημείο με την απομάκρυνση των μπαζών από μηχανήματα του δήμου χθες, προηγήθηκε της εθελοντικής δράσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο σημείο με φόντο την καθαριότητα του χώρου, πριν ξεκινήσει η υλοποίηση το επόμενο διάστημα του λαχανόκηπου.

Ράνια Μωραΐτη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News