Ειδήσεις

Καταφύγιο για εκατοντάδες ανήλικα το Παιδικό Χωριό SOS

Οι ανάγκες για την προστασία παιδιών που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες διογκώνονται καθημερινά με συνέπεια το Κέντρο Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στην Κρήτη να αδυνατεί αυτή τη στιγμή να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος.

Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και άνθρωποι με ευαισθησία βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό 300 παιδιών και 100 οικογενειών, προσπαθώντας να βελτιώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν.

Στα παιδιά προσφέρεται ολοκληρωμένη στήριξη, κοινωνική, ψυχολογική και εκπαιδευτική σε συνδυασμό με υλική βοήθεια, προκειμένου να μεγαλώνουν σε πιο ανθρώπινο και ισορροπημένο περιβάλλον. Και αυτό σε συνδυασμό με τη στήριξη και καθοδήγηση των γονέων ώστε να μπορέσουν σε σύντομο χρόνο να είναι σε θέση να στηρίξουν οι ίδιοι τα παιδιά τους.

Για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS ζήτησε να ενημερωθεί η πρέσβης της Αυστρίας, η οποία στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Κρήτη, βρέθηκε στο Κέντρο Στήριξης που λειτουργεί στο Ηράκλειο αλλά και τον ξενώνα όπου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή έξι παιδάκια.

Μάλιστα αργότερα επισκέφθηκε και το χώρο όπου σχεδιάζεται η ανέγερση του Παιδικού Χωριού SOS, στην περιοχή της Φοινικιάς καθώς εξέφρασε την επιθυμίας της να συμβάλει όσο μπορεί στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια