Ειδήσεις

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει αίτημα για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα

Δεν έχει υποβληθεί, μέχρι στιγμής, αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα όπως απαιτείται προκειμένου να μεταβεί εκπρόσωπος του Ταμείου στην Αθήνα, έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εκπροσωπηθεί το ΔΝΤ στην επικείμενη αποστολή των θεσμών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι πιθανό να μην μεταβεί στην Αθήνα αύριο ή το Σάββατο στη Αθήνα, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέζου, στο πλαίσιο των διαπρπαγματεύσεων που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική Κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 - 86 δισ. ευρω.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.

Ο εκπρόσωπος του ταμείου, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, εκτίμησε ότι οι συνομιλίες γύρω από ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα προαναγέλλονται «δύσκολες» και θα απαιτούσαν, ως προϋπόθεση, μια «συγκεκριμένη» δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

«Ο δρόμος εμφανίζεται σαφώς δύσκολος, δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή της διαδικασίας», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα «θα εξαρτηθεί» από την έκβαση των συνομιλιών για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια