Ειδήσεις

Τον περιφερειάρχη Κρήτης επισκέφτηκαν τούρκοι χορευτές

Την περιφέρεια Κρήτης και τον Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφτηκαν σήμερα αντιπρόσωποι του μεγαλύτερου τουρκικού παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ «Φεστιβάλ τωνΑετών 2015», που ξεκινά σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015.

«Αντιπροσωπεία του μεγαλύτερου παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου στην Τουρκία (με έδρα στην Άγκυρα) επισκέφθηκε σήμερα στην Περιφέρεια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στο πλαίσιο του διεθνούς πολιτιστικού φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών & Μουσικής με τίτλο «ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΑΕΤΩΝ 2015» που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο.  

Στην συνάντηση παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού στη Περιφέρεια Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, την Τουρκική αντιπροσωπεία συνόδευε ο Γιάννης Παναγιωτάκης ιδρυτής του ομίλου παιδείας-πολιτισμού «Αετογιάννης». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, σήμερα 23 και αύριο 24 Ιουλίου 55 Τούρκοι χορευτές θα παρουσιάσουν στο Ηράκλειο παραδοσιακούς χορούς της Τουρκίας αλλά και της χώρας μας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία των Τούρκων επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις πολιτισμού μεταξύ ξένων χωρών ενισχύουν την «γέφυρα» φιλίας μεταξύ των λαών. «Συγχαίρω τον όμιλο «Αετογιάννη» για την πρωτοβουλία αυτή για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ , γιατί ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς. Είναι σημαντικό για εμάς που ο μεγαλύτερος παραδοσιακός σύλλογος της Τουρκίας βρίσκεται στην Κρήτη για να παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού στην Περιφέρεια Κρήτης Κώστας Φασουλάκης ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις πολιτισμού από τον όμιλο «Αετογιάννης» προβάλλουν την Κρήτη, και «η πρωτοβουλία για την διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ αποτελεί «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ των λαών από διάφορες χώρες. Τέτοιες πρωτοβουλίες τις στηρίζουμε».

Ο ιδρυτής του ομίλου παιδείας πολιτισμού «Αετογιάννης» Γιάννης Παναγιωτάκης επεσήμανε: «Η αποστολή από την Άγκυρα συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ χορού και μουσικής «ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΑΕΤΩΝ 2015».Πρόκειται για 55 άτομα από την Άγκυρα οι οποίοι θα παρουσιάσουν χορούς της πατρίδας τους, αλλά και Ελληνικούς, Κρητικούς,  κάτι που μας συγκινεί και μας τιμά ιδιαίτερα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου παραδοσιακών χορών Μουράτ Μουρακίνσκιν τόνισε: «Έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε στην Κρήτη την δική μας παράδοση, και να χορέψουμε Ελληνικούς και Κρητικούς χορούς. Η εκδήλωση αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δυο λαών».

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

-Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, Πλ. Δασκαλογιάννη  

7:00- 9:00 μμ       Θεματικό Εργαστήριο Παραδοσιακών Χορών για τις εθνικές αποστολές του εξωτερικού με έμφαση στην παράδοση Κρήτης, Μικράς Ασίας και ολόκληρου του Ελληνισμού.

9:00 μμ : Παραστάσεις και γλέντι με Χορούς του κόσμου και κεντρικό άξονα Ελλάδα - Κρήτη. Συμμετέχουν διεθνείς καλλιτεχνικές ομάδες

-Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, Πλ. Αγίας Αικατερίνης

9:00 μμ : Παραστάσεις με χορούς και μουσικές από Κρήτη, υπόλοιπη Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο με διεθνείς προσκεκλημένες ομάδες χορού.

11:00 μμ: Παραδοσιακή βραδινή καντάδα στους δρόμους του Μεγάλου Κάστρου με τη συμμετοχή όλων των ξένων προσκεκλημένων.

24:00 :Γλέντι στη Πλ. Δασκαλογιάννη με την Μουσικοχορευτική παρέα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια