default-image

Συνεχίζεται η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Ηρακλείου

Κρήτη
Συνεχίζεται η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε σήμερα ο καθαρισμός 58 στρεμμάτων στο 4ο Κοινοτικό Διαμέρισμα από τις δημοτικές υπηρεσίες, εθελοντικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλόγους και απλούς πολίτες, σε μια προσπάθεια ανάπλασης και να αναβάθμισης της εικόνας της πόλης και της ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών.

Πιο αναλυτικά, «μία έκταση 58 στρεμμάτων, στην οποία πρόκειται να κατασκευαστεί το Οικολογικό Πάρκο Ερυθραίας, σκοπεύουν να καθαρίσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία το 4ο Κοινοτικό Διαμέρισμα, με εθελοντικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους και ενεργούς πολίτες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία έκταση που ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου, η οποία επί σειρά ετών  είναι γεμάτη μπάζα, σκουπίδια και ξερά χόρτα που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια της περιοχής.

Για λόγους πολιτικής προστασίας, προχώρησαν σε συνεργασία οι Τεχνικές Υπηρεσίες, η Υπηρεσία Καθαριότητας και η Υπηρεσία Πρασίνου που ξεκίνησαν σήμερα τον καθαρισμό της μεγάλης έκτασης.

Η επιχείρηση καθαρισμού των 58 στρεμμάτων ξεκίνησε το πρωί  με τα βαρέα οχήματα που μπήκαν στον οικοπεδικό χώρο και άρχισαν να απομακρύνουν τα μπάζα από ένα τμήμα του. Παράλληλα αύριο με τη συμμετοχή των εθελοντικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής αλλά και των ενεργών πολιτών και των περίοικων η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Αύριο στις 16:30 το απόγευμα έχει οριστεί νέα συνάντηση με σημείο εκκίνησης τον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου προκειμένου συνεργεία του Δήμου αλλά και εθελοντές να προχωρήσουν σε ακόμα μία επιχείρηση καθαρισμού της έκτασης, αυτή τη φορά  από σκουπίδια, ξερόχορτα και ανακυκλώσιμα υλικά προσπαθώντας παράλληλα να μη δημιουργήσουν όγκους απορριμμάτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News