Ειδήσεις

Συνεχίζει... κανονικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Δεν προέκυψε η "αναμενόμενη" ρήξη από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν δύο ώρες.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από τη συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που τη στηρίζει.

Πάντως, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού επισημαίνουν πως η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας.

Η πρόεδρος της βουλής εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου είπε πως δοκιμάζεται η δημοκρατία στην Ελλάδα.

Από τις δηλώσεις, πάντως, της προέδρου της Βουλής δεν προέκυψε πως ήρθε σε ρήξη με τον πρωθυπουργό.

«Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς Κοινοβουλίου και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι δίκαια του λαού μας και για τη θωράκιση της δημοκρατίας που στην Ευρώπη δοκιμάζεται με θύμα την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Με τον πρωθυπουργό μάς συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ που πολλοί θα ήθελαν να δουν να διαρρηγνύεται.

Εξέθεσα στον πρωθυπουργό εκείνα που θεωρώ βήματα για την άμυνα της χώρας ως προς τη δαμόκλειο σπάθη του χρέους.

Θέλω απερίφραστα να πω ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση του λαού και σε τέτοιες στιγμές που δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές εκπροσωπήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια και αμεσότητα, ακόμη και αν έχουν διαφορετικές απόψεις, να συζητούν και να βρίσκουν λύσεις».

Πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου πριν ξεκινήσει τις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έξω από το Μαξίμου, λόγω του μίνι... πανικού που επικράτησε από τους δημοσιογράφους και τους οπερατέρ, αφού όλοι ήθελαν να έχουν το πλάνο και τη δήλωσή της, έδωσε και τη... συμβουλή της: «Να έχετε συντροφικότητα μεταξύ σας, όπως εμείς στην Αριστερά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια