Ειδήσεις

Σητεία: "Καμία ανησυχία για την υγεία των 217 μεταναστών"

Κανένα ίχνος ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας των μεταναστών, που εντοπίστηκαν στη Σητεία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η κατάσταση της υγείας των μεταναστών που εντοπίσθηκαν σε ακυβέρνητη λέμβο δεν εγκυμονεί κίνδυνο, ενώ η οργανική Μονάδα ΓΝ-ΚΥ Σητείας του ΓΝ Λασιθίου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε ετοιμότητα, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή του Ιατρικού Κλιμακίου, κατά την έξοδο τους στη Σητεία εξετάσθηκαν και οι 217 μετανάστες από γιατρούς του ΓΝ Σητείας, εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

15 άτομα από τους 217 συνολικά εξεταζόμενα διακομίστηκαν στο ΓΝ Σητείας με ΕΚΑΒ, τα 3 εκ των οποίων (γυναίκες) παραμένουν στην Μαιευτική /Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, υπηρεσίες, εθελοντές και επαγγελματίες υγείας για την άριστη συνεργασία, την άμεση ανταπόκριση και την ευαισθητοποίηση που αντιμετώπισαν το θέμα».

Σχόλια