default-image

Επισκέφτηκαν τον Λαμπρινό τούρκοι και κρητικοί χορευτές

Ηράκλειο
Επισκέφτηκαν τον Λαμπρινό τούρκοι και κρητικοί χορευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκαν σήμερα ο επικεφαλής του Όμιλου Παιδείας & Πολιτισμού «Αετογιάννης» κ. Γιάννης Αετογιάννης και εκπρόσωποι αποστολής από την Άγκυρα της Τουρκίας, αποτελούμενη από 60 χορευτές,οι οποίοι στα πλαίσια του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών & Μουσικής στην Κρήτη με τίτλο «Φεστιβάλ των Αετών 2015» θα χορέψουν παραδοσιακούς Κρητικούς, Τουρκικούς και άλλους Ελληνικούς χορούς.

Οι Τούρκοι χορευτές εξέφρασαν στο Δήμαρχο την ικανοποίησή τους που βρίσκονται στο νησί μας και το Ηράκλειο και θα χορέψουν τοπικούς και άλλους Ελληνικούς χορούς που έμαθαν και αγαπούν όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρινός αφού ευχαρίστησε τον κ. Αετογιάννη και την αντιπροσωπία της Τουρκικής αποστολής για την επίσκεψη ζήτησε να ενημερωθεί για τα διάφορα δρώμενα τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ αλλά και για την κουλτούρα των χορών της γείτονος χώρας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Αριστέα Πλεύρη και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ομίλου κ. Ειρήνη Μαστοράκη.

Το «Φεστιβάλ των Αετών 2015» υποστηρίζει ενεργά ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, οι Σύλλογοι Μικρασιατών, Θρακιωτών, Ποντίων, Κούρδων κ.λ.π της Κρήτης, ενώ περιλαμβάνει παραστάσεις και εκδηλώσεις που αρχίζουν σήμερα το βράδυ με μουσική και χορό στις οποίες συμμετέχουν διεθνείς καλλιτεχνικές ομάδες που έχουν ταξιδέψει για το σκοπό αυτό από το εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News