Ειδήσεις

Ξεκινά το 1ο Μιραμπέλλο Τζαζ Φεστιβάλ 2015

Ξεκινάει το πρώτο Μιραμπέλλο Τζαζ Φεστιβάλ 2015, στο περίφημο κόλπο του Μιραμπέλου, απέναντι από το νησί της Σπιναλόγκα στην Πλάκα στην περιοχή της Ελούντας της Κρήτης την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 20:00.

«O Δημήτρης Βασιλάκης παρουσιάζει ένα πραγματικά διεθνές φεστιβάλ τζαζ, σε μια από τις πιο εκπληκτικές τοποθεσίες στην Ελλάδα. Στο περίφημο κόλπο του Μιραμπέλου, απέναντι από το νησί της Σπιναλόγκα στην Πλάκα στην περιοχή της Ελούντας της Κρήτης, αυτό το φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ στην Ευρώπη.  

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Την διάσημη μουσικό από την Νέα Υόρκη που παίζει κιθάρα και σιτάρ, την Nana Simopoulos με το group της μαζί με τα χορευτικά και τα πολυμέσα της χορογράφου / ερμηνεύτριας Caryn Heilaman.

-Την συναρπαστική και ανερχόμενη τζαζ τραγουδίστρια Σάσα Παπαλάμπρου με το τρίο της σε ένα project ελληνικής λαϊκής μουσικής που αποδίδεται με τρόπο τζαζ.

-Τον διεθνούς φήμης, βραβευμένο σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη με το κουαρτέτο του. Ο Δημήτρης έχει κάνει πολλές εμφανίσεις ανά τον κόσμο σε γνωστά φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Τζαζ του Λονδίνου @ Ronnie Scott's, Smithsonian Festival στο Αμερικανικό Μουσείο Ιστορίας και συναυλίες στο Dizzy' s Club Jazz στο Lincoln Center, Yale και Birdland στη Νέα Υόρκη.

Πρόγραμμα: Κυριακή 26 Ιουλίου στις 20:00

1)Sassa Papalamprou Trio, μια κορυφαία Ελληνίδα τζαζ τραγουδίστρια με νέες και φρέσκες τζαζ προσεγγίσεις γνωστών ελληνικών δημοτικών τραγουδιών. Παρουσίασε πρόσφατα τη δουλειά της με τον Δημήτρη Βασιλάκη και το κουαρτέτο του στο κατάμεστο (πάνω από 2.000 άτομα ) μουσείο της Ακρόπολης.

2)Nana Simopoulos Group, μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως κιθαρίστριες που έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει παρέα με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Dave Liebman, ο Δημήτρης Βασιλάκης, ο Charlie Haden, o Billy Higgins, ο Sultan Khan κ.α.

Η "World music of Nana" είναι ένα εξελικτικό project που απορροφά μουσική από την τζαζ, την Ινδική, την Ελληνική Λαϊκή και άλλες παραδόσεις, με την προσθήκη των πολυμέσων και του χορού της χορογράφου και ερμηνεύτριας Caryn Heilman.

Η Nana τραγουδά, παίζει κιθάρα και σιτάρ και παρουσιάζει επίσης ένα πολύ δυνατό concept του διάσημου τραγουδιστή Bobby McFerrin, το "Circle Of Song", που περιλαμβάνει όλους τους μουσικούς και μέρος του κοινού, σε ένα συλλογικό φωνητικό και body percussion, αυτοσχεδιασμό.

3)Dimitri Vassilakis Quartet:, "Daedalus Project - Across The Universe"

Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σαξοφωνίστες τραγουδιστές και συνθέτες της τζαζ σε όλο τον κόσμο. Έχει ηχογραφήσει και έχει κάνει παραγωγές για την ιστορική Candid Records στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και έχει παίξει με κορυφαίους διεθνείς μουσικούς της τζαζ όπως ο Ralph Peterson, ο Dave Kikoski, ο Jeff Tain Watts, ο Dave Liebman, ο Marc Johnson, ο Abdullah Ibrahim, ο Jamie Cullum, ο Adam Nussbaum κ.λπ.

Παρουσιάζει TED συνομιλίες σχετικά με το θέμα του "τζαζ δημοκρατία" και έχει παίξει για τρεις Έλληνες προέδρους και έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Bill Clinton, ενώ ο ίδιος κάνει branding τα αυτοκίνητα της Bentley σε όλο τον κόσμο.

Το project αυτό έχει παρουσιαστεί στο περίφημο τζαζ κλαμπ Dizzy's στο Lincoln Center, και έχει ισχυρές επιρροές από την ελληνική & κρητική καθώς και τη από την σύγχρονη τζαζ μουσική και έχει ηχογραφηθεί με την συμμετοχή των καλύτερων μουσικών της Νέας Υόρκης.

Αυτό το άλμπουμ ήταν το άλμπουμ της χρονιάς για το BBC και έχει παρουσιαστεί στα: Yale, Lincoln Center, Birdland, Ronnie Scott's, Jazz Festival του Λονδίνου και σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο».

Σχόλια