default-image

Χανιά: Έκθεση φωτογραφίας στο Νεώριο Μόρο

Πολιτισμός
Χανιά: Έκθεση φωτογραφίας στο Νεώριο Μόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θεματικό portfolio» θα είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου στο Νεώριο Μόρο (Ι.Ο.Χ.). Στην έκθεση φωτογραφίας συμμετέχουν καλλιτέχνες, που διακρίθηκαν στον 7ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας και τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 στις 20:00 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει στον χώρο της έκθεσης ανοικτή συζήτηση με δύο εκ των κριτών (Κωστή Αντωνιάδη και Ηρακλή Παπαϊωάννου) με θέμα «Η φωτογραφική τέχνη και η δημόσια παρουσίαση" σχετικά με τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, τις προσδοκίες και τα κριτήρια των νέων φωτογράφων, τις ευκαιρίες των φωτογράφων να δείξουν το έργο τους στη διαδικτυακή εποχή καθώς και τον σκοπό και τη λειτουργία μιας έκθεσης, ακόμα και έκδοσης.

Τα portfolio που θα εκτεθούν κρίθηκαν από 4-μελή επιτροπή που αποτελούνταν από τους: Αντωνιάδη Κωστή - φωτογράφο, καθηγητή Φωτογραφίας στο Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών Τ.Ε.Ι. Αθηνών, συγγραφέα, Παπαϊωάννου Ηρακλή - διδάκτωρ φωτογραφίας στο Α.Π.Θ., συγγραφέα, επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Στάβερη Σπύρο - φωτογράφο, Στρατουδάκη Γιάννη - φωτογράφο.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν ως εξής και αφορούν τα έξι πρώτα Portfolio:

Πονηράκου Γεωργία - " Diaphaneity" - Νικήτρια του διαγωνισμού, Ζαβέρδας Βασίλης - "Circus", Παναγιωτακόπουλος Χάρης - "Day Zero"

Γιαλίδου Κορίνα - "Ανθρωποι και σπίτια", Σταυλάς Νικόλαος - "Αμίλητος κόσμος", Μπαρούνης Δημήτριος - "Pure South".

Τα υπόλοιπα 16 portfolio που διακρίθηκαν θα προβάλλονται σε οθόνη κατά τη διάρκεια της έκθεσης από τις 8 - 10 μ.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News