Ειδήσεις

Έφοδος αστυνομικών σε βιοτεχνία για ρούχα "μαϊμού"

Σαν να μην έφτανε το παραεμπόριο με τα "μαϊμού" προϊόντα, που κατακλύζουν την αγορά του Ηρακλείου, η τοπική αγορά έχει αποκτήσει και βιοτεχνίες για την κατασκευή ανάλογων προϊόντων.

Τουλάχιστον στον τομέα των ειδών ρουχισμού, όπως αποκάλυψε χθες η έφοδος αστυνομικών σε αποθήκη. Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν από πού πήγαζαν οι δήθεν «επώνυμες» μπλούζες που είχαν κατακλύσει την αγορά.

Άνδρες του Β' Αστυνομικού Τμήματος διαπίστωσαν πως ο 31χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης είχε εγκαταστήσει στο κτήριο εκτυπωτήριο ρούχων, με τα σήματα επώνυμων εταιρειών ειδών ρουχισμού να αποτυπώνονται πάνω σε φθηνές απομιμήσεις.

Στο χώρο βρέθηκαν 1.307 μπλούζες, που αποτελούν απομίμηση των αυθεντικών προϊόντων επώνυμων εταιρειών, 3.000 ετικέτες και 2.000 στάμπες διαφόρων επώνυμων εταιρειών, καθώς και μια πρέσα εκτύπωσης στάμπας σε ρούχα.

Ο 31χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί σημάτων, ενώ τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν, παρουσία του. Η έρευνα των αστυνομικών Αρχών συνεχίζεται ώστε να διαλευκανθούν και άλλες πτυχές της υπόθεσης.

Σχόλια