default-image

Μεϊμαράκης: Αναγνωρίστε το έργο της ΝΔ

Ελλάδα
Μεϊμαράκης: Αναγνωρίστε το έργο της ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να αναγνωρίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έργο και τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά, ζήτησηε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην Βουλή στην συζήτηση για τα προαπαιτούμενα.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ αρχικά είπε από το βήμα της Βουλής «Απευθυνθήκατε στους βουλευτές σας. Απο την αρχή μέχρι το τέλος. Από την διαδικασία μέχρι και το οχηρό που είπατε. Πρώτη φορά λέγεται κάτι απο τον πρωθυπουργό για την διαδικασία, με την Πρόεδρο της Βουλής από κάτω να έχει ψάλει τα μύρια όσα για αυτό. Και σας χειροκρότησε κιόλας. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Είναι πρωτοφανείς οι μέρες που ζούμε. Σήμερα συζητούμε το 2ο νομοσχέδιο, πέρα από το 1ο που σας δώσαμε στα προαπαιτούμενα. Εγινε η εκταμίευση των 7 δισ άρα ορθά ψηφίσαμε. Απομακρύνθηκε ο μεγάλος κίνδυνος, αλλά όχι εξ' ολοκλήρου. Με τα χρήματα από τους εκβιαστές και τους πραξικοπηματίες. Άνοιξαν και οι τράπεζες, έστω και με τους περιορισμούς. Είναι μεγάλη συμβολή της ΝΔ με τις ψηφοφορίες. Δεν έφυγαν οι κίνδυνοι. Δημιουργήθηκαν τους έξι τελευταίους μήνες με την πολιτική σας. Δεν εξαφανίστηκαν. Χαίρομαι που το είπατε και εσείς».

«Φοβάμαι όσους μας πάνε στο Grexit»

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για το Grexit και όσους το θέλουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας «Η συζήτηση για το Grexit γίνεται μόνο απέξω, όχι από μέσα. Δεν ξέρω την σιγουριά σας, αλλά νομίζω εδώ μέσα κάποιοι το καλοβλέπουν. Όσοι λένε να βγούμε από το ευρώ σας βγάζω το καπέλο, στους άλλους που μας οδηγούν εκεί αυτούς φοβάμαι. Μην είμαστε αμέριμνοι όμως. Μας μιλήσατε για δύσκολο συμβιβασμό. Υπολογίσατε το κόστος; Αν συνεχίζατε την πολιτική μας, ξέρατε τι διαφορά θα υπήρχε; Η Ελλάδα ήδη είχε αλλάξει. Προχωρά σε χαλάρωση, αλλά δεν είμαστε μέσα. Στο γερμανικό κοινοβούλιο το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την συμφωνία. Το ξέρετε;

«Την υποδεχθήκατε την Τρόικα κ.Τσίπρα»

Ο κ.Μεϊμαράκης αναφερόμενος σε όσα υποσχέθηκε ο κ.Τσίπρας και δεν έκανε εν συνεχεία είπε «Την πήρατε την χώρα σε πορεία ανάπτυξης και πήγατε σε ύφεση. Την πήγατε μία ανάσα από την χρεωκοπία. Λέγατε θα ακυρώνατε τα μνημόνια με ένα νόμο και τώρα φέρνετε τρίτο. Μιλάτε για μεγάλο δάνειο, αλλά ξεχνάτε ότι είναι μεγάλο το μνημόνιο.

Λέγατε το χρέος ότι μπορούσε να κουρευτεί το χρέος και τώρα υπογράφετε ότι θα πληρώσουμε πλήρως το δάνειο. Με ύφος ο Βαρουφάκης έλεγε δεν θέλουμε λεφτά, αλλά χρόνο. Τώρα μας λέτε ότι φέρνετε μεγάλο δάνειο. Λέγατε δεν θα υπάρχει Τρόικα. Τους υποδεχθήκατε αλήθεια στα υπουργεία σήμερα;

Το θετικό είναι ότι υπάρχει συμφωνία και δεν έχει κίνδυνο πια η χώρα. Δεν στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την χώρα και την παραμονή στο ευρώ. Για την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης που χάσατε εσείς. Για αυτό ψηφίζουμε ναι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News