default-image

"Δεν είναι σίγουρα εξασφαλισμένοι οι μικροκαταθέτες"

Ελλάδα
"Δεν είναι σίγουρα εξασφαλισμένοι οι μικροκαταθέτες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα σημερινά μέτρα της κυβέρνησης όπως και τα προηγούμενα είναι η προκαταβολή για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Δεν είναι το σύνολο των μέτρων οπότε οποιαδήποτε σύγκριση με το αρχικό πακέτο είναι παραπλανητική» δήλωσε ο Δημήτριος Κουτσούμπας στην τοποθέτησή του για το δεύτερο πακέτο μέτρων για την σύναψη συμφωνίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «το κρατικό χρέος θα αυξηθεί καθώς μιλάμε για νέα χρέη προκειμένου να αποπληρώνονται τα προηγούμενα. Πρόκειται για Λερναία Ύδρα».

Όσον αφορά τις εγγυημένες καταθέσεις ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνοντας: «Εξακολουθείτε να διαβεβαιώνετε την ελληνική οικογένεια ότι δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων. Μακάρι να ήταν έτσι. Πάλι δεν λέτε την αλήθεια. Το νομοσχέδιο επιβάλλει την υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών στη διάσωση της τράπεζας. Εμείς λέμε ότι δεν είναι σίγουρα εξασφαλισμένοι οι μικροκαταθέτες».

«Υποκλίνεστε στην αιτία που γεννά την διαφθορά, στο κυνήγι του κέρδους και τον ανταγωνισμό των ομίλων» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και επισήμανε πως ήδη από το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «αρχίζει να αντανακλάται η σαπίλα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Σχετικά με τον Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας δεν είναι αθώος. Οι αλλαγές σχετίζονται με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Έχουν άμεσες και δυσμενείς επιπτώσεις στις λαϊκές οικογένειες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News