default-image

"Μην επιμένετε στο διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαψευστείτε"

Ελλάδα
"Μην επιμένετε στο διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαψευστείτε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε την ομιλία του με τέσσερις διευκρινίσεις απευθυνόμενος αρχικά προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε: «Ρωτάτε αν οι υπουργοί που εισάγουν τα νομοσχέδια τα πιστεύουν, ο Λοβέρδος κρέμασε στο διαδίκτυο της οροθετικές γυναίκες για να πάρει 200 ψήφους και να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη», πυροδοτώντας αντιδράσεις στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ Λοβέρδος θα έπρεπε να ακούει τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν ότι δεν πίστευαν στη μείωση των μισθών και των συντάξεων αλλά ήταν θέμα συσχετισμών. Άρα μην κάνετε μαθήματα στην κυβέρνηση της αριστεράς που κάνει διαπραγμάτευση, στην οποία υπάρχει και ο συμβιβασμός» πρόσθεσε.

Στη δεύτερη διευκρίνισή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως «Ο κώδικας πολίτικης δικονομίας θα αρχίσει 1η Γέναρη και μέχρι τότε θα έχουμε φέρει την λύση για τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Τρίτον ο υπουργός Οικονομικών είπε πως: «Υπάρχει φιλολογία σχετικά με το γιατί δεν ήρθε σε αυτό το νομοσχέδιο το θέμα των πρόωρων συντάξεων ή για τους αγρότες. Ό,τι φέραμε σε αυτό το σχέδιο νόμου το έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς. Οι ίδιοι οι θεσμοί μας είπαν να μην έχουμε σε αυτό το νομοσχέδιο της πρόωρες συντάξεις. Άρα να μην αναπαράγεται η φιλολογία περί τρίτου και τέταρτου πακέτου»

Στην τέταρτη διευκρίνισή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι η ομάδα διαπραγμάτευσης αντιμετώπισε ανθρώπους που δεν ήθελαν να κάνουν κανένα συμβιβασμό με λογικές που μας ήθελαν να φύγουμε από την ύφεση. «Μην επιμένετε στον διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα διαψευστείτε» τόνισε.

«Όσοι λένε ότι δεν διαπραγματευόμασταν τόσους μήνες να σκεφτούν ότι πριν τις εκλογές έλεγαν ότι θα υπάρχει grexit με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για πολιτικούς λόγους προσπαθήσατε να δημιουργήσετε bankrupt για να χάσουμε εμείς τις εκλογές» είπε ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος.

Ο Λοβέρδος, σύμφωνα με το newsbeast.gr, απάντησε στη συνέχεια στις κατηγορίες του Τσακαλώτου πως «η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε ξεκαθαρίσει ότι η εισαγγελία είχε δώσει την εντολή δημοσίευσης φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών και όχι κάποιος υπουργός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News