default-image

Αμερικανική τράπεζα της Φλόριντα αποκτά σχέση με Κούβα

Οικονομία
Αμερικανική τράπεζα της Φλόριντα αποκτά σχέση με Κούβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία μικρή εμπορική τράπεζα η οποία εδρεύει στη Φλόριντα, η Stonegate, έγινε ο πρώτος χρηματοοικονομικός οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που αποκατέστησε σχέσεις με μια τράπεζα στην Κούβα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή της.

«Αυτό είναι ακόμη ένα βήμα προς την εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας. Η δυνατότητα εύκολης μεταφοράς χρημάτων μεταξύ των δύο χωρών θα αυξήσει το εμπόριο και θα ωφελήσει τις αμερικάνικες εταιρείες που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σελέσκι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στην εφημερίδα Miami Herald.

Την περασμένη Δευτέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κούβα αποκατέστησαν επίσημα τις διπλωματικές τους σχέσεις με την επαναλειτουργία των πρεσβειών τους.

Η συμφωνία υπεγράφη με την Banco Internacional de Comercio (BICSA) της Κούβας στην Αβάνα την Τρίτη.

Την 20ή Μαΐου η Stonegate άνοιξε έναν λογαριασμό για την κουβανέζικη κυβέρνηση, συνεισφέροντας έτσι στο ξεπάγωμα των σχέσεων των δύο χωρών.

Η BICSA ιδρύθηκε το 1993, κυρίως για να πραγματοποιεί διεθνείς συναλλαγές και έχει αποκαταστήσει σχέσεις με περισσότερες από 600 ανταποκρίτριες τράπεζες παγκοσμίως.

Η τράπεζα Stonegate παρέχει ένα ευρύ φάσμα οικονομικών υπηρεσιών και διαθέτει τα 21 υποκαταστήματα της στην νότια και δυτική Φλόριντα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της τράπεζας διαθέτει 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 1,93 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News