Ειδήσεις

ΕΚΗ: "Χαριστική βολή ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας"

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει τις επιχειρούμενες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τα ήδη ισχνά δικαιώματα των εργαζομένων, εξασφαλίζοντας συμφέροντα των τραπεζών.

«Είναι απαράδεκτο την ώρα που ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, δέχονται τα πυρά ενός τρίτου μνημονίου, να προωθείται ρύθμιση για αλλαγή των κριτηρίων κατάταξης των πιστωτών στους πλειστηριασμούς, προς όφελος των τραπεζών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

«Με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις διευκολύνονται οι πλειστηριασμοί σε βάρος των αδύναμων οικονομικά πολιτών και εξουδετερώνεται πλήρως το ισχύον προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία», τονίζει.

Καταλήγοντας επισημαίνει πως «για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που θα κατάσχονται δε θα υπάρχει καμία διασφάλιση από τις μαζικές καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας τους, πολλές περιπτώσεις που το ΕΚΗ πρωτοστάτησε για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων (π.χ. SPRIDER κ.λπ.) δε θα δίνεται πλέον αυτή η δυνατότητα αφού πρώτα ακόμη και από το Δημόσιο ή τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα προηγούνται οι τράπεζες (κατά 65%)».

Αν για την κυβέρνηση και τους δανειστές "προαπαιτούμενο" για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αποτελούν οι τράπεζες, για εμάς αδιαπραγμάτευτα προτάσσονται οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα τη σκανδαλώδη και αντικοινωνική (απο)ρύθμιση.

Σχόλια