default-image

Η κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" νομοθετεί για τους φτωχότερους

Ελλάδα
Η κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" νομοθετεί για τους φτωχότερους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού κατά τη σημερινή της παρέμβαση στις επιτροπές κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015 (Α΄ 80)» τόνισε ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση ανέφερε σε όλη την συζήτηση για τον εισαγόμενο κώδικα πολιτικής δικονομίας και την οδηγία των τραπεζών πόσο δυσλειτουργικές είναι στην πραγματικότητα σήμερα και πόση βραδυπορία δημιουργούν στην οικονομική ανάπτυξη.

«Απαιτώ από τους υπουργούς που εισηγούνται τις 2 ρυθμίσεις αυτές, να τις υπερασπιστούν καλύτερα» συνέχισε η κ. Λυμπεράκη, εξηγώντας ότι αν κάποιος παρακολουθούσε την συζήτηση χωρίς να γνωρίζει την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, θα έμενε με την εντύπωση μιας χώρας απόλυτα λειτουργικής, που χωρίς λόγο άλλαζε τους 2 αυτούς τομείς.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του "Ποταμιού" στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και επεσήμανε ότι στο προηγούμενο νομοσχέδιο ψηφίστηκε η αύξηση των ορίων ηλικίας για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, το οποίο απευθύνεται στο 50% των φτωχότερων ασφαλισμένων.

Για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους με μεγαλύτερες αμοιβές, οι οποίοι επωφελούνται και τον νόμο του 2010 που μπορούν να κατοχυρώσουν και όχι μόνο να θεμελιώσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να φέρει νόμο που να σταματάει αυτή την σκανδαλώδη κατάσταση.

«Η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» είναι κρίμα να νομοθετεί για τους φτωχότερους και να μένει το θέμα των πλουσιότερων ανοιχτό, κλείνοντάς τους το μάτι και χρησιμοποιώντας την γλώσσα των δικαιωμάτων και της κοινωνικής ευαισθησίας» είπε κλείνοντας η βουλευτής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News