Ειδήσεις

ΓΣΕΕ: "Όχι στη σκανδαλώδη ρύθμιση"

Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στις επιχειρούμενες τροποποιήσεις στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, «που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τα ήδη ισχνά δικαιώματα των εργαζομένων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Διευκρινίζει πως «είναι απαράδεκτο την ώρα που ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, δέχονται τα πυρά ενός τρίτου μνημονίου, να προωθείται ρύθμιση για αλλαγή των κριτηρίων κατάταξης των πιστωτών στους πλειστηριασμούς, προς όφελος των τραπεζών».

Επισημαίνει ότι με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις «διευκολύνονται οι πλειστηριασμοί σε βάρος των αδύναμων οικονομικά πολιτών και εξουδετερώνεται πλήρως το ισχύον προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία|.

Η ΓΣΕΕ εκτιμά στην ανακοίνωσή της ότι «για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που θα κατάσχονται δε θα υπάρχει καμία διασφάλιση από τις μαζικές καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας τους».

Καταλήγοντας καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει «εδώ και τώρα τη σκανδαλώδη και αντικοινωνική (από)ρύθμιση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τονίζοντας πως «αν για την κυβέρνηση και τους δανειστές "προαπαιτούμενο" για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αποτελούν οι τράπεζες, για εμάς αδιαπραγμάτευτα προτάσσονται οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους».  

Σχόλια