Ειδήσεις

Κατασκηνωτικές δράσεις στο Λευκοχώρι Ηρακλείου

Μεγάλες κατασκηνωτικές δράσεις - εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χωριό Λευκοχώρι Ηρακλείου από τις 25 Ιουλίου 2015 έως τις 10 Αυγούστου 2015, με τη συμμετοχή 140 μικρών και μεγάλων.

Πιο αναλυτικά, «Από 25/7/2015 έως 10/8/2015 στο δασος του χωριου Λευκοχωρί  θα διεξαχθεί μεγάλη κατασκηνωτική δράση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, έπειτα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκοχωρίου, με συμμετοχή 140 μελών, εφήβων και ενηλίκων.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και νέων εφήβων. Με δυναμικά προγράμματα, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και με πίστη σε αρχές και αξίες να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό και ως μέρος των προγραμμάτων του ΣΕΟ για το 2015, διοργανώνονται οι εν λόγω παγκρήτιες κατασκηνωτικές δράσεις και στις οποίες, όπως προαναφέρθηκε, θα συμμετάσχουν 110 παιδιά ηλικίας από 10 έως 13 ετών και 30 ενήλικα στελέχη εθελοντές.  

Τα παιδιά θα είναι από Σητεία, Ιεράπετρα, Αγ. Νικόλαο, Χανιά, Ρόδο, Ραφήνα, Κορωπί, Ηλιούπολη, Ξυλόκαστρο, Φιλοθέη, Ν. Μάκρη, Παιανία, Κερατέα. Στόχος των κατασκηνώσεων, είναι να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρότυπο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, να περάσουν αξέχαστες κατασκηνωτικές εμπειρίες κοντά στη φύση, να ζήσουν την περιπέτεια της απλής ζωής στο ύπαιθρο και να δημιουργήσουν φιλίες με άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Οι εκδηλώσεις μας θα είναι συνυφασμένες με τις καλοκαιρινές  εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκοχωριου με τίτλο «Λευκοχωρι - Επιστροφή 2015» ξεχωρίζοντας τις παρακάτω:

-Εργαστήρι σκαπανικής στο οποίο με τη συμμετοχή των παιδιών της περιοχής και σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου θα φτιαχτεί μία μεγάλη τραπεζαρία, μία πύλη και ένας ιστός που θα παραμείνουν στον χώρο.

-Αστροβραδιά με παρατήρηση ενάστρου ουρανού, μαθήματα ουρανογραφίας και βιωματικό ηχοταξίδι με γκονγκ και ηχογαβάθες.

-Εργαστήρια: χορών, ζυμώματος ψωμιού, κατασκευής σαπουνιού και κεραλοιφής, ζωγραφικής, κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη

-Καλλιτεχνικό εργαστήρι- χειροτεχνήματα -Τεχνικές εικονογράφησης- διακόσμησης σε πέτρα  ξύλο, Ντεκουπάζ

-Ενημέρωση για τους παραδοσιακούς σπόρους (μη μεταλλαγμένους) από την τοπική ομάδα Ηρακλείου της τράπεζας σπόρων του «ΠΕΛΙΤΙ»

-Με κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων του χωριού '»Τα πούλια της περιοχής μας» θα πραγματοποιηθούν :

-Κατασκευές για τα πουλιά της περιοχής:  Φωλιές, ποτίστρες και ταΐστρες  από «υπερτούφα» και ξύλο.

-Γνωριμία με το ΕΚΠΑΖ  Αίγινας (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής)

-Παρατήρηση πουλιών της περιοχής στο φράγμα Ινίου, με την επίβλεψη Ορνιθολόγου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης , Ομιλία, προβολή για τα πουλιά της περιοχής, από τον Δρ. Μιχ. Δρετάκη, στο Δημοτικό Σχολείο Λευκοχωρίου

-Πεζοπορίες στην περιοχή Σαρακίνα και στο παλιό χωριό

-Εξορμήσεις στην Κνωσό, στο ενυδρείο Κρήτης και στον Τσούτσουρο

Ευχαριστούμε πολύ  τους κατοίκους του Λευκοχωρίου  για την προθυμία και τη συνεργασία για την πραγματοποίηση αυτών των κατασκηνώσεων και καλούμε  οπουδήποτε γονέα να έρθει με τα παιδιά του στο δασός του Λευκοχωρίου το Σάββατο 1 Αύγουστου 2015 στις 7:00 το απόγευμα οπού θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της πρώτης κατασκήνωσης ώστε να βιώσει από κοντά τα αποτελέσματα που έχουν στα παιδιά οι κατασκηνώσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού».

Σχόλια