default-image

Συνάντηση Αρναουτάκη με την Πρέσβειρα της Αυστρίας

Κρήτη
Συνάντηση Αρναουτάκη με την Πρέσβειρα της Αυστρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Αρναουτάκη αλλά και με εκπροσώπους του τουρισμού της Περιφέρειας συναντήθηκε σήμερα το πρωί η Πρέσβης της Αυστρίας κ. Andrea Ikic-Bohm. Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκε ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η οικονομική - επενδυτική συνεργασία και οι εξαγωγές κρητικών προϊόντων.

«Ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η οικονομική-επενδυτική συνεργασία, και οι εξαγωγές Κρητικών προϊόντων, τέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της Πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα κας Andrea Ikic-Bohm με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Η Αυστριακή πρέσβης, που επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης, συνοδευόταν από την Πρόξενο της Αυστρίας στην Κρήτη κα. Roswitha Baduva-Walch ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Ραπτάκης.

«Οι Αυστριακοί λατρεύουν την Κρήτη και κάθε χρόνο έρχονται όλο και περισσότεροι» ανέφερε στις δηλώσεις της η πρέσβης της Αυστρίας, και επεσήμανε: «Συζητήσαμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και το πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν για επενδύσεις στο νησί από Αυστριακούς επενδυτές. Παράλληλα μας ενδιαφέρει η πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στην Κρήτη και την Αυστρία, όπως επίσης πως μπορούμε να βοηθήσουμε στη λειτουργία του παιδικού χωριού SOS στο Ηράκλειο».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας την πρέσβειρα κα. Andrea Ikic-Bohm και την Πρόξενο κα. Roswitha Baduva-Walch ανέφερε: «Πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση με την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα και την Πρόξενο στην Κρήτη. Συζητήσαμε θέματα οικονομικής συνεργασίας και περαιτέρω προώθησης των Κρητικών προϊόντων στην Αυστριακή αγορά. Επίσης συζητήσαμε για τις δυνατότητες ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού, καθώς κάθε χρόνο στην Κρήτη έρχονται για διακοπές περίπου 100.000 Αυστριακοί, ενώ και οι συνεργασίες για τις ανταλλαγές πολιτισμικών δραστηριοτήτων τέθηκαν στην σημερινή συνάντηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News