default-image

Επισκέφτηκε τον Λαμπρινό η Πρέσβειρα της Αυστρίας

Ηράκλειο
Επισκέφτηκε τον Λαμπρινό η Πρέσβειρα της Αυστρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους τοπικούς φορείς και συγκεκριμένα, το δήμαρχο Ηρακλείου επισκέφτηκε η πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Andrea Ikic-Bohm στα πλαίσια της επίσκεψής της στη Κρήτη, συνοδευόμενη από την Πρόξενο της Αυστρίας κ. Ροσβίτα Μπαντουβά και εκπροσώπους των παιδικών χωριών SOS.

Ο κ. Λαμπρινός καλωσόρισε την κ. Ikic-Bohm και συζήτησε μαζί της θέματα της πόλης, την ιστορία και τον πολιτισμό της,ενώ και οι δύο εξέφρασαν την επιθυμία για την ανάπτυξη συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και του Πολιτισμού.

Η Πρέσβειρα της Αυστρίας που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με τα παιδιά εξήγησε το λόγους για τους οποίους επισκέπτεται το Ηράκλειο και συγκεκριμένα είπε στο Δήμαρχο ότι θα επισκεφτεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ηρακλείου  και στη συνέχεια το Σπίτι SOS του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία τους καθώς και την πορεία του έργου της ανέγερσης του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στη περιοχή της Φοινικιάς.

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρινός, υπογράμμισε το ενδιαφέρον του Δήμου για τη λειτουργία των παιδικών χωριών SOS και το σοβαρό ρόλο που επιτελούν.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος πρόσφερε στην κ. Ikic-Bohm τον τόμο «Κρητικός Πόλεμος» μεταφρασμένο στα αγγλικά και το αναμνηστικό μετάλλιο έτους EL GRECO 2014, ενώ η πρέσβειρα πρόσφερε με τη σειρά της στον κ. Λαμπρινό αναμνηστικό δώρο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αριστέα Πλεύρη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News