default-image

Οικολογική μπαταρία από ανακύκλωση παλαιών

Οικολογική μπαταρία από ανακύκλωση παλαιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Energizer ανέπτυξε την πρώτη μπαταρία υψηλής απόδοσης που είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένες μπαταρίες.

Η Energizer EcoAdvanced είναι μια μπαταρία τύπου AA που σε ποσοστό 4% αποτελείται από ανακυκλωμένες μπαταρίες. Είναι επίσης η αποδοτικότερη μπαταρία της Energizer, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να τροφοδοτούν τις συσκευές τους με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

"Οι ειδικοί του κλάδου πίστευαν ότι ήταν αδύνατη η δημιουργία μιας μπαταρίας από ανακυκλωμένες μπαταρίες και διατήρηση της απόδοσης" αναφέρει η διευθύντρια Μάρκετινγκ, Μισέλ Άτκινσον. "Οι επιστήμονές μας αντιμετώπισαν την πρόκληση και διέθεσαν επτά χρόνια για να κατασκευάσουν την Energizer EcoAdvanced".

Το κατάφεραν ανακαλύπτοντας έναν τρόπο "εξευγενισμού" και μετατροπής των ανακυκλωμένων μπαταριών σε ένα ενεργό συστατικό υψηλής απόδοσης για τα νέα προϊόντα.

Με την αξιοποίηση ανακυκλωμένων υλικών, η EcoAdvanced μπορεί να κατασκευαστεί με μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο αφού απαιτεί λιγότερες πρώτες ύλες.

Επίσης, μειώνει την ανάγκη για νέες μπαταρίες και συνεπάγεται λιγότερα απόβλητα.

"Μέχρι το 2025 οραματιζόμαστε μια μπαταρία Energizer EcoAdvanced που θα βασίζεται σε τετραπλάσιο ποσοστό ανακυκλώσιμων υλικών, στο 40%" αναφέρει η Άτκινσον.

Πηγή: econews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News