default-image

Οδύσσεια χωρίς "Ιθάκη" για τους απολυμένους

Ηράκλειο
Οδύσσεια χωρίς "Ιθάκη" για τους απολυμένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε προς "αριστερά" δε βρέθηκε ακόμα... η "Ιθάκη" στην Οδύσσεια που ξεκίνησε για δεκάδες εργαζόμενους από τότε που έκλεισε η Αμερικανική Βάση Γουρνών και είχαν την ελπίδα πως τουλάχιστον από τη σημερινή κυβέρνηση θα έπαιρναν επιτέλους τις αποζημιώσεις που δικαιούνται όλα αυτά τα χρόνια.

Όμως ο πρόεδρος του συλλόγου τους Αντώνης Ιερωνυμάκης δήλωσε στη "Νέα Κρήτη" χθες ότι ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει δείξει τελικά έμπρακτα ενδιαφέρον, παρά τις υποσχέσεις που έχει πάρει ο ίδιος αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που το ίδιο το ελληνικό κράτος φαίνεται να καταπατεί!

«Μου έχουν πει ότι ο φάκελός μας έχει φύγει από το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και πήγε στη Γραμματεία του υπουργού. Από 'κει λοιπόν και πέρα, εδώ και δύο μήνες παίρνω τηλέφωνο και μου λέει ότι το θέμα το έχει χρεωθεί ένας συγκεκριμένος νομικός σύμβουλος, με τον οποίο όλο αυτό το διάστημα δεν μπορώ να έρθω σε επαφή», τονίζει με μεγάλη αγανάκτηση προς την εφημερίδα μας ο Αντώνης Ιερωνυμάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όποιες προσπάθειες και προς τον υπασπιστή του κ. Καμμένου και οπουδήποτε αλλού έχει απευθυνθεί δεν έχουν δώσει καρπούς. Την ίδια ώρα, έχει ενημερωθεί ο νομικός σύμβουλος του συνδικαλιστικού οργάνου να προβεί προληπτικά στις απαραίτητες ενέργειες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την υπογραφή της συμφωνίας.

«Εξοφλήστε μας»

«Επειδή το ΤΑΙΠΕΔ με τα νέα μέτρα τώρα υπάγεται κατευθείαν στους Γερμανούς, έχουμε στείλει έγγραφο με το οποίο ξεκαθαρίζουμε ότι σε περίπτωση που η πρώην βάση πουληθεί ή ακόμα και ενοικιαστεί, δε θα επιτρέψουμε νομικά να προχωρήσει αυτή η πράξη εάν δεν εξοφλήσει προς τα μέλη μας τις υποχρεώσεις που έχει αφήσει όλα αυτά τα χρόνια το υπουργείο Εθνικής Άμυνας», λέει ο κ. Ιερωνυμάκης.

Και στο σημείο αυτό εκφράζει και το παράπονό του, λέγοντας ότι, μετά τη θητεία Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προς τα αιτήματα των απολυμένων κανένας από όσους διετέλεσαν υπουργοί δεν τους έχει απαντήσει, πλην του Σπηλιωτόπουλου.

«Ενημερώναμε τον κάθε υπουργό για τις δικαστικές εκκρεμότητες. Και μόνο ο Σπηλιωτόπουλος απάντησε. Και μάλιστα είπε ότι "εδώ υπάρχει χρέος και οφείλουμε να το ξεχρεώσουμε"».

Καμιά απάντηση

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρώην Εργαζομένων της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών Αντώνης Ιερωνυμάκης εκφράζει το παράπονό του επίσης και για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ενώ κάθε τόσο επικοινωνεί με τα γραφεία και ζητάει απαντήσεις, εδώ και πέντε μήνες δεν έχει την παραμικρή απάντηση. Κι όμως. Το 1975 έπιασαν δουλειά οι Έλληνες της Βάσης και το 1996, όταν έκλεισε, βρέθηκαν στο δρόμο. Και από τότε άρχιζε το δικό τους μαρτύριο.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News